YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

URGENT

🚨 Espanya suma 11.958 casos de Covid i 298 defuncions, amb una incidència de 142 punts

L'amenaça a Sants era real: el fòrum on es va anunciar l'atac a Westminster va donar les coordenades de l'estació de Barcelona

Els Mossos d'Esquadra han activat aquest divendres les seves unitats d'intervenció davant d'una amenaça terrorista a l'Estació de Sants

Diverses unitats de Seguretat Ciutadana i de l'ARRO dels Mossos a l'exterior de Sants. | Ruben Novoa

Sí, hi havia alerta terrorista a l'estació de Sants de Barcelona. Els missatges d'alerta eren veritat i el servei d'informació i d'intel•ligència dels Mossos d'Esquadra van activar tots els seus efectius. Tot i que oficialment des d'Interior i des dels Mossos d'Esquadra s'havia assegurat que no hi havia cap mena d'amenaça contrastada, la policia no hi era perquè sí a Sants. Des d'aquest divendres s'ha incrementat la vigilància a l'estació amb un clar motiu. Hi havia hipòtesis reals d'un possible atac terrorista.

Segons ha pogut saber CatalunyaDiari.cat per fonts d'analistes de la lluita antigihadista, en un fòrum d'Internet, el 4chan, el mateix on dies abans de l'atemptat de Londres —5 morts i 40 ferits— s'hi van difondre les coordenades de l'atac. Ahir divendres, amb codi binari, hi van aparèixer les coordenades exactes de l'estació de Sants de Barcelona. El servei d'intel·ligència dels Mossos d'Esquadra van activar en aquesta important estació de la capital catalana tots els seus efectius. El nombre d'agents es van triplicar i es van activar unitats especials com el Grup Especial d'Intervenció (GEI), els agents d'intervenció ràpida. No és habitual que aquesta unitat, centralitzada al complex d'Egara, a Sabadell, faci vigilància preventiva. Aquest divendres ha estat durant més de cinc hores a l'estació de Sants tot i que no han fet patrullatge. Aquesta unitat d'elit de la policia catalana està preparada per repel•lir atacs terroristes amb violència i per situacions de gran perill.

Missatge a 4chan i traducció de les coordenades en binari, que apunten l'Estació de Sants. | Hyperboloid

No només els Mossos d'Esquadra van desplegar agents del GEI. També es van enviar fins a l'estació de Sants una desena de furgonetes de la Brigada Mòbil i de l'ARRO dels Mossos, les dues unitats d'ordre públic. Agents especialistes en el subsol, agents d'Informació i agents de Seguretat Ciutadana, tots equipats amb armes llargues també van estar tot el divendres patrullant per Sants.

El desplegament policial en aquesta estació es va notar durant tot el dia amb patrulles d'agents fortament armats i amb armilles antibales, i no era per menys; el ‘modus operandi’ de l'atac de Londres s'ha repetit i ara les coordenades apuntaven directament al cor de Barcelona. L'estació de Sants és un dels punts de la capital catalana per on passa més gent durant el dia, és també estació de Metro i l'AVE hi fa parada.

Furgoneta de la unitat GEI dels Mossos d'Esquadra, a l'exterior de Sants. | Ruben Novoa

Ni Interior ni Mossos ho confirmen

A primera hora del matí, CatalunyaDiari.cat es va posar en contacte amb fonts de la policia de Catalunya i no van confirmar cap dispositiu en marxa. A primera hora de la tarda sí que es va confirmar que s'havien reforçat els controls a Sants però s'assegurava que no hi havia cap amenaça concreta. Per la singularitat de l'operatiu, però, sembla que sí que la policia havia treballat donant veracitat a l'amenaça que es va poder caçar per Internet i no en qualsevol lloc: el mateix que els terroristes ja van fer servir per coordinar-se per atacar Westminster aquesta mateixa setmana. Fonts no oficials de la lluita antiterrorista han assegurat que el nivell de vigilància en aquesta estació de ferrocarrils de Barcelona seguirà.

Tot el país, com l'Estat, està, des dels atacs terroristes a Charlie Hebdo, en nivell 4 sobre 5 d'amenaça terrorista, això obliga a augmentar els nivells de vigilància i la presència d'agents uniformats i altament armats en diversos punts del territori. Són habituals els controls de carretera amb armes llargues i les vigilàncies de zones d'alta confluència també amb agents fortament armats. Els objectius dels terroristes són grans infraestuctures, civils i, sobretot, agents dels cossos de seguretat.

Imatge d'un control de carretera de l'ARRO dels Mossos d'Esquadra. | CatalunyaDiari.cat

Comentaris

envia el comentari