rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

PREVISIÓ

Els ruixats tornaran a visitar Catalunya de forma dispersa aquest Dilluns de Pasqua

L'ANC prendrà «accions legals» contra TVE pel seu error amb una traducció en català

Ho ha anunciat a través del seu compte de Twitter

 

L'ANC prendrà «accions legals» contra TVE pel seu error amb una traducció en català, en què parlava d'«accions violentes» en lloc de «valentes». 

 

En aquest cas, l'associació liderada fins fa poc per Jordi Sánchez —número 2 de Junts per Catalunya i que porta més de 100 dies empresonat a Soto del Real— ha detallat: «Denunciem la inacció, i preparem mobilitzacions per donar suport accions valentes o per exigir-les».

 

Segons un text publicat a la pàgina web de l'Assembea Nacional Catalana i signat pel secretariat nacional de l'entitat, aquesta ha estat la exigència de l'ANC. 

 

 

L'origen de la polèmica

Una terrible confusió ha provocat que l'ANC es posés en peu de guerra. Televisió Espanyola —posada a l'ull de l'huracà per molts després de la seva elecció de les imatges de l'1-O— es va fer ressò d'un text i d'un destacat amb la traducció al castellà on va optar per canviar les paraules «accions valentes» per «accions violentes»

 

En un principi, però, el succés només va adquirir una important rellevància a les xarxes socials. Tot i això, i com recull 'El Nacional', una de les primeres persones en treure-ho a la palestra va ser la periodista Bea Talegón. «Inaudit. Tradueixen 'accions valentes' per 'accions violentes», va piular aquesta.

 

TVE, a l'ull de l'huracà

No és la primera vegada que la televisió pública espanyola és a l'ull de l'huracà. Si bé és cert que sindicats de l'emissora es van revelar en contra de la cobertura de l'1-O, també ho és que la setmana passada ja van estar polemitzats per un altre tema relacionat amb Catalunya. 

 

La cadena, de fet, va presentar Albert Boadella com a president de Tabàrnia —moviment ciutadà de Catalunya que fa mofa del moviment sobiranista i que té a Boadella com un dels màxims exponents—.

 

De fet, en el moment de donar pas a Boadella, el conductor de l'informatiu de TVE va dir: «Es defineix a ell mateix com a president de Tabàrnia a l'exili».