IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'Assemblea Nacional Catalana demana suport als ciutadans europeus amb la campanya #SupportCatalonia

L'organització independentista proposa enviar cartes als diversos líders europeus per demanar que es condemni la violència policial

L'ANV vol que els líders de la Unió Europea condemnin la violència policial de l'1-O
L'ANC vol que els líders de la Unió Europea condemnin la violència policial de l'1-O | Cedida

L'Assemblea Nacional Catalana ha iniciat aquest dimecres la campanya #SupportCatalonia, per demanar a ciutadans d'arreu de la Unió Europea que escriguin als seus líders i reclamin que es respectin «els valors europeus i la voluntat democràtica» del poble català. A través de la pàgina web SupportCatalonia.eu, qualsevol ciutadà de la Unió Europea podrà accedir a una carta, traduïda a 25 llengües, que es podrà enviar al seu respectiu president o al primer ministre. En aquesta carta es demana al mandatari en qüestió que no «renunciï» al seu paper davant d'un conflicte «polític» que toca «de tan a prop» els membres del bloc comunitari.

La missiva subratlla, a més, que «s'han trepitjat drets fonamentals de ciutadans europeus» i que s'ha establert «un precedent molt perillós». També parla sobre la violència policial viscuda a Catalunya el diumenge 1 d'octubre, quan, assegura, «es va reprimir i impossibilitar» l'expressió democràtica de la ciutadania de Catalunya l'1 d'octubre passat, i pregunta si es pot «mirar cap a una altra banda» davant la «brutalitat d'una policia contra la seva pròpia població». 

Finalment, la carta assenyala que les autoritats espanyoles han mostrat «la seva cara més autoritària, més sensible, menys democràtica, en definitiva, menys europea». La carta afirma que «estan en joc» els drets dels europeus, i per això demana al mandatari que «condemni la violència», que «proposi una mediació europea» per solucionar el conflicte, i que es «respecti la lliure decisió dels catalans». 


Comentaris

envia el comentari