L'Audiència de Lleida confirma la retirada de la pàtria potestat als pares de Nadia

Els progenitors estan sent investigats per un jutjat de la Seu d'Urgell per presumpta estafa en la recaptació de fons per a un tractament mèdic de la nena

La família de la Nàdia, en una imatge d'arxiu | CEDIDA

L'Audiència Provincial de Lleida ha desestimat el recurs contra la pèrdua de la pàtria potestat dels pares de Nadia, investigats per un jutjat de la Seu d'Urgell per presumpta estafa en la recaptació de fons per a un tractament mèdic de la nena. Assegura, en un acte de confirmació de mesures cautelars, que no pot descartar-se la condició de víctima de la petita. «A la vista del material aportat a la causa, no pot descartar-se la consideració de víctima de la menor, si més no a través de la seva utilització com a mitjà o instrument per a la il·lícita obtenció d'importants recursos econòmics per part dels progenitors», segons recull l'acte.

El pare de la nena, Fernando Blanco —a la presó des del 9 de desembre—, i la mare, Margalida Garau, que viu a Palma per estar prop de la petita que està visquent amb una tieta, estan sent investigats també per les imatges de presumpte contingut sexual trobades pels Mossos d'Esquadra en el seu habitatge a Fígols, al Berguedà. L'acte assenyala que els pares estan sent investigats d'un delicte d'estafa en la seva modalitat d'agreujada perquè s'haurien estat lucrant amb la malaltia de la seva filla, aprofitant l'associació per la tricotiodistròfia i malalties rares de Balears, a través de la qual van recaptar importants quantitats de diners sense haver acreditat que les destinessin a la salut de la nena. Segons l'acte, la quantia presumptament defraudada s'eleva a 918.726 euros, que no es van dedicar a tractaments mèdics sinó a despeses de manteniment ordinari familiar i «fins i tot sumptuari».


Comentaris

envia el comentari