rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

L'Audiència Nacional investiga ara com es va abatre el terrorista de la Rambla

Younes Abouyaaqoub va ser neutralitzat per dos agents dels Mossos en una vinya de Subirats, a l'Alt Penedès
Zona on va ser abatut el terrorista a Subirats, a l'Alt Penedès. | Agències

 

Quan ja fa més de sis mesos del brutal atemptat de la Rambla de Barcelona i de Cambrils on van morir setze persones, s'ha fet públic que el jutge que instrueix el cas, Fernando Andreu, investiga com va ser abatut Younes Abouyaaqoub. Va ser mort a trets per dos agents dels Mossos d'Esquadra quan el van trobar amagat en una vinya de Subirats, a l'Alt Penedès.

 

Andreu ha obert una peça separada i ara per ara no ha transcendit si els dos agents que van neutralitzar al terrorista estan imputats pel jutge de l'Audiència Nacional, tal com han confirmat fonts judicials.

 

Una fugida que va durar cinc dies

Després de fer baixar la furgoneta per la Rambla i escapar-se corrent per la Boqueria i de matar un jove de Vilafranca del Penedès per robar-li el cotxe, a Zona Universitària, Younes Abouyaaqoub va estar fugit i corrent pel Penedès fins que el dia 21 d'agost, cinc dies després de l'atemptat de Barcelona, va ser vist per uns veïns de Subirats.

Younes Abouyaaqoub, el conductor de la furgoneta de la Rambla. | Cedida

 

Un patrulla dels Mossos es va acostar per donar resposta a la trucada del ciutadà i van poder confirmar que era ell. Va cridar «Al·là és gran», es va obrir la camisa per ensenyar que portava el que semblava explosius i es va començar a dirigir cap als policies. Els dos agents dels Mossos, comandaments de la comissaria de Sant Sadurní, van disparar a matar per neutralitzar al terrorista.

 

Tot i que més tard els TEDAX dels Mossos van poder confirmar que es tractava d'explosius simulats —com els que portaven els terroristes de Cambrils—, el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, va felicitar els agents i va assegurar que havien actuat segons marcava el protocol per evitar posar en risc la seva vida davant de l'amenaça de Younes Abouyaaqoub.

 

El jutge vol saber si hi havia més opcions que abatre'l

Fernando Andreu ha iniciat les diligències per esclarir si els dos agents que van abatre el terrorista de la Rambla tenien alguna altra opció per poder capturar-lo amb vida. Ara per ara, però, tot i que s'ha conegut aquesta peça separada per investigar la mort del terrorista, no ha transcendit si el jutge ha imputat o té previst imputar als dos policies que van neutralitzar a Younes Abouyaaqoub.