L'Audiència de Palma cita Iñaki Urdangarin demà per notificar-li el seu ingrés a presó

Iñaki Urdangarin en una imatge d'arxiu
Iñaki Urdangarin en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

L'Audiència de Palma de Mallorca ha citat demà mateix Iñaki Urdangarin, Diego Torres i Jaume Matas per notificar-los el seu ingrés a presó. El marit de la infanta Cristina, el seu ex soci i l'expresident del Govern balear haurà de comparèixer aquest mateix dimecres 13 de juny entre les 9.00 i les 14.00 hores perquè s'entregui els manaments d'entrada a presó després que aquest mateix dilluns s'hagi confirmat la seva sentencia.

5 anys i 10 mesos de presó per Urdangarin

Després de mesos d'espera, finalment el Tribunal Suprem ha confirmat la condemna de presó interposada per l'exduc de Palma. Després de valorar-se la pena de 6 anys i 3 mesos de presó que va decidir l'Audiència de Palma pel 'cas Nóos', a Urdangarin li han rebaixat cinc mesos la pena, però de totes maneres serà empresonat després de la condemna final de 5 anys i 10 mesos de presó.

Aquesta decisió s'ha adoptat de forma unànime pel Tribunal Suprem, convertint a Iñaki Urgangarin en el primer membre de la Família Reial espanyola en rebre una sentència de presó. Ara serà l'Audiència balear la que decidirà la data exacta del seu empresonament per l'exduc de Palma condemnat per falsedat documental, prevaricació, malversació de fons públics, tràfic d'influències i frau a l'Administració.

Podria esquivar la presó amb un recurs d'empara

Però tot i la seva condemna de presó, Urdangarin encara podria esquivar l'ingrés penitenciari. Si el Tribunal Constitucional admetés a tràmit el recurs d'empara, es podria suspendre la pena. També podria demanar l'indult que li permetria sol·licitar la suspensió d'execució de la sentència.

Aquesta seria l'única manera que l'exduc pogués seguint estant al costat de la seva dona i els seus fills. Cal recordar que la infanta Cristina finalment va ser absolta dels suposats delictes fiscals del seu marit després de la seva imputació en el 'cas Nóos'. Llavors el fiscal del cas va defensar que la filla dels reis emèrits no tenia responsabilitat penal. Però és un destí que molt probablement no viurà Urdangarin.


Comentaris

envia el comentari