Laura Luelmo podria haver estat localitzada viva per la Guàrdia Civil

L'autòpsia indica que la jove professora va morir quan ja s'havia iniciat la seva recerca i es vigilava Bernardo Montoya

Bernardo Montoya podria haber mantingut retinguda Laura Luelmo 2 o 3 díes
Bernardo Montoya podria haver mantingut retinguda Laura Luelmo 2 o 3 dies | CatalunyaDiari.cat

La investigació iniciada per la Guàrdia Civil ha permès conèixer diferents detalls de com es va produir la mort de Laura Luelmo i fer un perfil clar de com és el seu presumpte assassí, Bernardo Montoya. Si s’analitzen les dades de l’autòpsia i del treball policial, es pot extreure que la policia podria haver estat molt a prop d’evitar el seu assassinat.

La jove professora de Zamora va desaparèixer d'El Campillo, a Huelva, el passat 12 de desembre. Hores després, la seva família va denunciar la seva desaparició i es va activar la seva recerca. Un cop els forenses van confirmar com va morir i que va ser agredida sexualment,  van determinar també que la seva mort s'hauria produït entre el 14 i el 15 de desembre, quan ja s'havia iniciat el dispositiu policial per trobar-la. 

Així doncs, sembla que els voluntaris, membres dels cossos policials i veïns que van treballar per localitzar-la, podrien haver estat molt a prop de salvar-li la vida. Finalment, només es va poder trobar el seu cos, ja el dia 17 de desembre. No se sap si va estar retinguda durant dies a la casa de Bernardo Montoya i després va traslladar el cadàver, o com defensava ell en la seva confessió, va morir allà mateix després de passar hores amb ferides i a la intempèrie. 

Les primeres hores de la seva desaparició

Laura Luelmo va donar el seu signe de vida el dimecres 12 de desembre. Va ser llavors quan, en una trucada telefònica a mitja tarda, li explica a la seva parella que volia sortir a córrer, després de sortir de la seva feina en una escola de Nerva, una població molt propera a El Campillo. 

La Guàrdia Civil treballant en el lloc on va ser localitzat el cos de Laura
La Guàrdia Civil treballant en el lloc on va ser localitzat el cos de Laura | CatalunyaDiari.cat

 

Al cap de poques hores, s'hauria creuat amb el seu veí, Bernardo Montoya, de qui havia explicat al seu xicot que creia que la vigilava i que va ser l'última persona que la va veure amb vida. El senyal del mòbil de la jove es va captar a un repetidor proper al pantà de Campofrío, a uns 9 quilòmetres al nord d'El Campillo

Comencen les batudes per trobar a Laura

El 13 de desembre la seva família presenta una denúncia per la seva desaparició a Zamora. Aquesta informació arriba a la Guàrdia Civil de Huelva que comença la seva recerca, ajudada pels veïns de la zona. 

Entre el 14 i el 16 de desembre la investigació avença. Ja s'ha fet una crida a les xarxes social per demanar tota l'ajuda possible per trobar-la i els agents comencen a fer les seves primeres indagacions. El divendres 14 precinten la casa de Laura i observen que falten alguns objectes com les claus, la cartera o el telèfon. No troben a la jove, que segons va confirmar l'autòpsia, encara era viva en aquell moment

A la vegada, membres de l'Institut Armat inicien el seguiment del principal sospitós, el seu veí Bernardo Montoya. Aquest feia pocs dies que s'havia instal·lat a una casa molt propera a la que tenia llogada Laura, després d'haver complert una condemna per assassinat i robatori.  

La Guàrdia Civil troba el cos i deté Bernardo Montoya

La tràgica troballa es va produir el dilluns 17 de desembre. Un veí va localitzar primer, a una pista forestal a uns 6,5 km de la casa de Laura i de Bernardo, peces de roba que podrien coincidir amb les de la jove i finalment un cos d'una dona mig despullada, entre uns matolls, i amb signes de violència

El cas acabaria amb la detenció de l'endemà, el 18 de desembre. Aquest acabaria confessant el crim, encara que les proves desmentirien en bona part la seva versió dels fets. Després d'haver passat a disposició judicial, es troba en presó preventiva, com a presumpte autor dels delictes d'assassinat, agressió sexual i retenció il·legal.  


Comentaris

envia el comentari