rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

L'autòpsia no aconsegueix resoldre els dubtes sobre la mort de la gironina de 43 anys a Montagut i Oix

Encara queden algunes incongruències en el relat dels fets, i la policia no descarta cap hipòtesi
Imatge dels Bombers durant un rescat | Cedida

 

S'esperava que aportés dades per poder aclarir el cas, però finalment l'autòpsia practicada al cos de la gironina de 43 anys morta diumenge durant una excursió a la Garrotxa no ha permès concloure si es va tractar d'una mort voluntària, un accident o un acte criminal. La dona presentava diverses esgarrapades, contusions i algun os trencat, tal com informa el 'Diari de Girona', detalls compatibles amb la forta caiguda que va patir. 

 

Ara, els forenses de l'Institut de Medicina Legal de Girona estan a l'espera dels resultats de diverses proves complementàries realitzades al cadàver de la dona d'origen txec, com l'anàlisi dels teixits enviats al laboratori. Amb tot, li pertoca a la investigació policial determinar què va passar realment diumenge passat. 

Diverses incongruències en el relat dels fets

La gironina i la seva parella, professor de la Universitat de Girona de 59 anys, van acampar a la zona de Montagut i Oix la setmana passada, i segons l'home la matinada que ella va morir era el segon cop que eren allà. Al voltant de les set del matí, ella va insistir a anar «on hi havia gent», però suposadament ell va preferir quedar-se dormint una mica més. Va ser llavors quan la dona hauria marxat descalça, i sense abric. 

 

Després de despertar-se, la parella de la dona va decidir buscar-la durant hores, però no va ser fins a dos quarts de sis de la tarda que va marcar el telèfon d'emergències 112 per denunciar la desaparició. Finalment, els equips de rescat van trobar el cos, gràcies a un rastre d'objectes de la víctima que marcaven perfectament el camí fins a un pendent de difícil accés, on ella s'hauria estimbat. 

 

Sigui com sigui, la família del professor es mostra desconcentrada pels fets, i assegura que la denúncia per maltractament que una parella anterior va presentar contra ell és falsa, i que el seu objectiu era treure-li diners. En veure que no aconseguia el seu objectiu la dona, d'origen rus, hauria tornat al seu país.