L'autòpsia revela que la jove atrapada a l'ascensor d'un hospital de Sevilla va morir per un traumatisme cranial sever

La dona va quedar atrapada a l'ascensor després que aquest es posés en marxa amb les portes obertes
Els familiars de la víctima lamenten la seva pèrdua després del tràgic accident. | cedida

L'avanç de l'autòpsia practicada al cadàver de Rocío Cortés, la jove morta el passat diumenge, 20 d'agost, a l'hospital Virgen de Valme de Sevilla, en un accident ocorregut en un ascensor després d'haver donat a llum a la seva tercera filla, determina que la dona va morir com a conseqüència d'un «traumatisme cranial sever», segons ha informat aquest dimarts, 22 d'agost, el Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia (TSJA). L'avanç de l'autòpsia ha sigut incorporat a les diligències iniciades pel jutjat d'instrucció número u de Sevilla, que investiga les circumstàncies de l'accident, després que la direcció de l'hospital Virgen de Valme li comuniqués els fets. En el document d'avanç de l'autòpsia hi figuraria que el crani de la jove hauria sofert un «aixafament» entre el terra i la llinda de la cabina de l'ascensor, en començar a elevar-se en un moment en què l'extrem de la llitera on descansava el cap de Rocío Cortés, que estava sent traslladada per un zelador, estava fora de l'ascensor. 

També ha estat incorporada a les diligències la denúncia formulada per la família de la jove contra l'hospital i l'empresa encarregada del manteniment de l'ascensor, Orona. La denúncia s'ha interposat davant els jutjats de Dos Hermanas, ciutat en la qual resideix aquesta família, sent finalment derivada al jutjat d'instrucció número u de Sevilla, en tractar-se de la instància judicial encarregada de l'assumpte. La jutge instructora del cas, a més, ha incorporat a les diligències un informe elaborat pels Bombers i segueix a l'espera de rebre l'atestat que prepara el Grup d'Homicidis de la Policia Nacional, que ja ha pres declaració a diverses persones en relació amb el sinistre i està recopilant diferents informes per part de la direcció del centre hospitalari, l'empresa fabricadora de l'ascensor i l'empresa encarregada del seu manteniment. Fonts policials han explicat que l'esmentat atestat estarà llest d'aquí «diversos dies». El jutjat d'instrucció número u, de la mateixa manera, està a l'espera de rebre un informe de la Conselleria d'Ocupació, Empresa i Comerç per poder identificar la fallada de l'avaria soferta per l'ascensor.

 

Una vegada reunits tots aquests documents, la idea de la jutge instructora és començar a prendre declaració a les persones implicades en aquest accident. A més de la recerca judicial, la Junta d'Andalusia ha obert una recerca interna entorn de les circumstàncies de l'accident, segons la consellera de Salut, Marina Álvarez, qui aquest passat diumenge protagonitzava una compareixença pública a compte de l'assumpte. En aquest marc, la direcció de l'hospital Virgen de Valme ha defensat que l'ascensor on va ocórrer l'accident «havia passat totes les revisions reglamentàries» i l'empresa responsable del manteniment, Orona, «realitza revisions mensuals», l'última, el passat 12 d'agost. La direcció del centre hospitalari, no obstant això, ha sol·licitat un informe tècnic a l'empresa de manteniment, «per continuar avançant en el diagnòstic de l'ocorregut i determinar els motius que han originat l'accident». Els resultats d'aquests informes, segons la direcció de l'hospital, seran remesos a l'autoritat judicial.Comentaris

envia el comentari