L'autòpsia revela que l'home trobat en un aparcament de Sant Pere Pescador va morir asfixiat

Els Mossos d'Esquadra ja han identificat el cadàver i la investigació es converteix en la d'una mort criminal

L'autòpsia que s'ha fet al cadàver de l'home localitzat aquest dissabte a la nit en un aparcament de Sant Pere Pescador, a l'Alt Empordà, ha revelat que va morir asfixiat. El cas, doncs, ja s'ha tipificat com una mort criminal i els Mossos d'Esquadra treballen ara per aclarir-ne les circumstàncies. En paral·lel, la policia ja ha identificat el cos, que va aparèixer indocumentat. Segons les informacions que es coneixen fins al moment, es tracta d'un home de nacionalitat espanyola de més de 80 anys. El Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 5 de Figueres, en funcions de guàrdia, s'ha fet càrrec del cas i ha decretat secret de sumari.

  

L'Àrea d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra no descarta cap hipòtesi sobre el mòbil del crim. El cos de l'ancià es va localitzar pels voltants de dos quarts de deu de la nit i, tot i que no tenia signes externs de violència, l'examen forense ha trobat lesions internes que evidencien l'etiologia homicida de la mort. El cadàver va aparèixer aquest dissabte al vespre en un aparcament proper a la platja de Sant Pere Pescador. Qui va fer la troballa va ser una dona, que cap a dos quarts de deu de la nit va trucar al telèfon d'emergències. 

Tot i això, però, la posició del cadàver i la manera com es va localitzar va fer que, d'entrada, els Mossos d'Esquadra no descartessin que pogués tractar-se d'una mort homicida. Fins al lloc s'hi van desplaçar diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra i agents d'investigació. A més, per dur a terme l'aixecament del cadàver, es va activar la comitiva judicial. Un furgó funerari va traslladar el cos fins a l'Institut de Medicinal Legal (IML) de Girona, on aquest dilluns els forenses li han fet l'autòpsia. El resultat de l'examen ha revelat que l'home va morir asfixiat. Durant l'autòpsia, els forenses també han extret mostres de teixits que s'enviaran a analitzar per veure si al laboratori es troben restes d'ADN que permetin identificar l'autor o autors del crim.

En paral·lel, la investigació oberta pels Mossos d'Esquadra també ha permès identificar el cos. Es tracta d'un home de més de 80 anys i nacionalitat espanyola, del qual fins ara no n'han transcendit més detalls. Després que el cas s'hagi convertit en una mort criminal, el jutjat de Figueres que s'ha fet càrrec de les actuacions ha decretat el secret de sumari. L'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) de la Regió Policial de Girona, que és qui porta la investigació, no descarta cap hipòtesi sobre el mòbil del crim. La zona on es va localitzar el cadàver és un lloc de pas freqüent per als banyistes.


Comentaris

envia el comentari