IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

👉 El Govern esperarà al cap de setmana abans de prendre decisions més dràstiques

L'àvia d'una de les nenes d'Alcàsser parla a Cadena Ser

Ha trucat l'emissora per explicar el drama que ha viscut la família des d’aleshores

Toñi, Desirée i Miriam | Cedida

«Sóc l'àvia de Miriam, una de les nenes d'Alcàsser». Aquestes són les dures paraules de María Jesús que han iniciat una conversa en l'emissora radiofònica Cadena Ser, concretament al programa Hablar por hablar. No volia que el cas de la seva néta, la seva primera néta, s'oblidés. La periodista, impactada, ha mantingut una conversa amb ella.

Miriam, Toñi i Desirée van desaparèixer a Alcàsser el novembre de 1992 i van aparèixer el 23 de gener de 1993 mortes, violades i torturades. Després de complir condemna, un dels dos agressors, Miguel Ricart, ja està en llibertat. L'altre, Antonio Anglés, mai va ser arrestat i es va donar per mort a Irlanda encara que el seu cos mai va ser trobat. 

L'àvia ha volgut destacar que ells no són els veritables culpables: «han treballat aquí però no van ser els que van matar a les nenes» i sosté que algú poderós està darrere d'un cas que, segons ella, no va tenir una correcta investigació. Un dels exemples d'això és que no es va investigar la procedència del pèl púbic que es va trobar al cos de les petites.

A més, ha posat l'accent en el dolor de la família tant d’aquell moment com vint-i-quatre anys després, destacant tot el que ha suposat pel seu fill, el pare de Miriam: «El meu fill sembla un fantasma (…) Li he dit al meu fill que deixi d'investigar el cas perquè es tornarà boig. Ell ho sap tot i tothom sap que no va ser com s'ha dit. Ho han tapat tot», ha sentenciat.


Comentaris

envia el comentari