YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

L'avió del Tibidabo torna a alçar el vol

L'atracció es posa en funcionament després de cinc mesos de rehabilitació

L'avió del Tibidabo ha patit un rentat de cara | Cedida

L'Avió del Tibidabo ha tornat aquest diumenge al Parc d'Atraccions després de cinc mesos de procés de rehabilitació. Ho ha fet en un ambient festiu que ha comptat amb diversos personatges que han gaudit d'aquesta atracció al llarg de la seva centenària història. A l'acte inaugural també hi han assistit membres del Tibiclub i personalitats molt vinculades a la història del parc, com els descendents i familiars del promotor del Parc el Dr. Salvador Andreu i l'enginyer i constructor de l'avió Marià Rubió i Bellver. El tinent d'alcalde, Jaume Collboni, ha afirmat després de fer el viatge inaugural que «era una obligació de l'ajuntament i del parc recuperar l'avió, la seva essència i allò en què connecta passat i futur».

El projecte de rehabilitació ha anat a càrrec de l'arquitecte Dani Freixas, que s'ha centrat en la recuperació del caràcter original de l'avió que es va inaugurar el 1928. Seguint aquests conceptes, s'han restaurat al màxim els elements existents, incorporant només els elements nous necessaris que també ajuden a recrear millor l'època en què es va construir. Així, s'han entapissat de nou les cadires i polit i envernissat els elements de fusta com les finestres. També s'ha reparat i restaurat l'indicador de rumb, les llums del sostre de llautó i els acabats del bany que hi ha a l'interior. A l'exterior, amb la missió de reproduir al màxim un avió de l'època s'ha recuperat l'acabat «reblonada» de les xapes metàl·liques que el folraven.
 

Pel que fa al grafisme, s'ha recuperat el disseny original amb un gran T1 en el lateral, afegint sota de l'ala una numeració que correspon a la data d'inauguració de l'atracció: 23·9·28, i en la part davantera dels dos laterals el nom de TIBIDABO, simulant la línia aèria oficial de l'aparell. A més, s'ha incorporat també a l'aleró final els colors de la senyera, tal com es feia a tots els avions de l'època. 


Comentaris

envia el comentari