IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els membres de la Legió estan denunciats pels seus càntics «masclistes»

El Partit Comunista d'Andalusia els acusa de cometre delictes d'odi i discriminació i exigeix que s'obri una investigació

La desfilada d'un grup de legionaris per Sanlúcar de Barrameda, a Cadis, va tenir més conseqüències de les esperades. L'esdeveniment, que va tenir lloc el passat 11 de desembre, va destacar pels càntics dels membres de l'exèrcit que van desagradar a moltes persones que ho van presenciar i també als qui es van assabentar més tard.

Els càntics van ser considerats «extremadament masclistes i expressament ofensius contra les dones», així com van assegurar els representants d'Esquerra Unida (UI). Alguns dels fragments que van cantar diuen així: «Jo prefereixo tenir un tanc a tenir una dona perquè el tanc va a la guerra i la dona, guerra és!», «Jo prefereixo tenir un arbre a tenir una dona perquè l'arbre té rames i la dona (...) és», «Jo prefereixo tenir un gos a tenir una dona perquè el gos lladra que lladra i la dona, lladre és!».

Els membres de l'exèrcit, acusats de cometre dos delictes 

El Partit Comunista d'Andalusia (PCA) va explicar, davant la Fiscalia de Cadis, el que havia tingut lloc feia més d'un mes. Els càntics van generar molta polèmica i no només són «masclistes», sinó que creuen que les expressions utilitzades també poden representar alguns delictes. Concretament dos, d'odi i de discriminació.

Per aquests motius, el partit ha exigit que s'obri una investigació que permeti trobar els responsables d'aquests càntics i el seu origen. A més, en cas que es confirmessin els indicis d'aquests delictes, presentarien una denúncia formal al jutjat.

La responsable feminista del PCA i parlamentària d'IU, Elena Cortés, ha afirmat que «és tradicional en l'exèrcit aquest tipus de càntics que denigren la dona» i, en relació a això, ha denunciat la «timidíssima resposta» del Ministre de Defensa. Cortés fonamenta la crítica amb l'article 510 del Codi Penal, que condemna a presó els qui cometen aquests delictes per un període de temps d'un a tres anys i una multa de sis a dotze mesos.

Elena Cortés, parlamentaria de IU
Elena Cortés, parlamentària d'IU | Junta d'Andalusia 

La feminista va remarcar que «no és possible consentir a aquestes altures de segle, ni en cap altre moment, aquests insults cap a la dona que es fan, a més, en un ambient normalitzat i festiu». «No deixarem passar ni una sola agressió cap a les dones», va afegir Cortés assegurant que tenen «resposta» per cadascuna d'aquestes.

Indignació a les xarxes

Els càntics s'han convertit en un dels temes més comentats a les xarxes, ja que molts usuaris de Twitter van mostrar la seva indignació en sortir a la llum el contingut d'aquests. Així doncs, els membres de la Legió i els seus representants van ser criticats durament. No obstant això, ni s'han disculpat ni tenen la intenció d'actuar en conseqüència.


Comentaris

envia el comentari