L'error d'uns pares gairebé talla la seva filla per la meitat

La mala col·locació del cinturó de seguretat podria haver causat la mort a la nena

La petita va tenir un accident de cotxe quan tornava d'una fira amb el seu pare | Facebook

Samanta tornava amb el seu pare de passar una tarda emocionant a la fira del comtat de Virgínia, als Estats Units, quan tot es va torçar. El vehicle es va estavellar contra un arbre i la vida d'aquella família no va tornar a ser la mateixa de sempre. Les ferides que va sofrir el pare no revestien gravetat, però les de la petita gairebé posen fi a la seva vida. Shelly, la mare de la nena, va rebre una trucada i «em van dir que la meva filla estava ja al quiròfan, amb ferides al cap i l'estómac».

«Pensàvem que Samanta era massa gran per anar en la seva cadira per a nens, però no ho era», confessava la mare. A més d'això, la nena tenia el mal costum de no posar-se ben el cinturó de seguretat, doncs només es posava la cinta de la cintura, no la que creuava el seu cos des de les espatlles, simplement perquè així estava més còmoda. Aquest error li va sortir a la nena caríssim i hem d'intentar que els nens segueixin les normes de seguretat al peu de la lletra.

«El cinturó de seguretat va tallar la seva paret abdominal de manera que els seus intestins es van sortir. Bàsicament, va ser tallada per la meitat», asseguren els metges que la van atendre. A l'hospital van utilitzar una faixa abdominal perquè tot es mantingués en el seu lloc tan bé com fos possible, i per sort, un temps després la petita va poder tornar a casa. «Quan està quieta asseguda no li fa mal, i clar, pensa que pot aixecar-se a jugar com si res, El problema és que només una mica de pell manté les seves entranyes en el seu lloc i ella no ho sap», declara la mare.

Ara la petita adverteix a tothom del mal que pot causar el fet de no col·locar-se bé el cinturó de seguretat. Les estadístiques reflexen que el bon ús del mateix redueix un 45% el risc de lesió greu, i que si el nen mesura menys d'1,45 metres i pesa menys de 40 quilos ha d'utilitzar sempre cadireta.


Comentaris

envia el comentari