Les aplicacions que mai has d'utilitzar quan et connectes a una xarxa Wi-Fi pública

El més recomanable és evitar sempre aquest tipus de xarxes

Les aplicacions que pots fer servir quan et connectes a la xarxa Wi-fi pública. | Getty Images

Tothom s'ha connectat alguna vegada a una xarxa Wi-Fi pública i ens hem preguntat si realment el nostre telèfon continua protegit o si algú ens podrà estar espiant. Per això mateix, 'xarxes zone' intenta esclarir-nos els dubtes explicant algunes pautes que hauríem de dur a terme cada vegada que ens connectem a aquest tipus de xarxes.

En primer lloc, el més recomanable és no connectar-se mai a una xarxa Wi-Fi pública, i en cas que no tinguis més remei, a continuació us ensenyarem quines aplicacions no suposen cap perill i quines no et recomanem utilitzar mai. Les aplicacions aptes serien totes aquelles que no tinguin cap dada personal, és a dir, el navegador web per buscar informació, jocs, llegir el diari, veure vídeos online, etc. Concretament, totes aquelles que no hagin d'introduir un nom d'usuari i una contrasenya. A més, és recomanable utilitzar el navegador web en manera incògnita, perquè no carregui cap 'cookie' de sessió com per exemple el registre en una determinada pàgina web.

En canvi, també hi ha aplicacions no aptes i aquestes serien totes les aplicacions bancàries o navegació web a la pàgina d'un banc, correus electrònics, xarxes socials, etc. Això és a causa que si algú es posa a rastrejar el tràfic de la xarxa i captura informació nostra, es pot fer amb dades personals molt valuosos. Tot el relacionat amb compartir arxius també haurem de tenir-ho desconnectat. D'aquesta forma, evitarem que ens enviïn alguna aplicació maliciosa o captin aquests arxius que estem enviant.

Finalment, us aconsellem que sempre navegueu pel protocol de comunicació HTTPS, i heu d'assegurar-vos que en el navegador web la pàgina que estàs visitant comença per 'https://', ja que és possible que un usuari malintencionat hagi utilitzat HTTPS . En conclusió, el més recomanable és que utilitzem el sentit comú i no estiguem massa estona connectats a una xarxa d'aquest tipus.


Comentaris

envia el comentari