ÚLTIMA HORA

‼ Salut proposa fase 2 per a Girona, Catalunya Central, Alt Penedès i el Garraf

URGENT

🔴 Els registres del coronavirus sumen 26 morts a Catalunya, 3 dels quals les darreres 24 hores

Les autoritats confirmen la mort de Pilar Garrido, la valenciana desapareguda a Mèxic

Les autoritats de Mèxic han confirmat que les restes humanes analitzades recentment es corresponen a les de Pilar Garrido, la valenciana de 34 anys desapareguda en una carretera mexicana. Després de més d'un mes de recerca, fa dues setmanes els investigadors van trobar restes de cabell i teixit a prop del lloc on l'home de la víctima va dir que l'havien segrestat. Encara no es coneixen gaires detalls del cas. No se sap ni com va morir, ni si ho va fer en el lloc on van trobar les restes, a 200 metres d'una carretera apartada. I, sobretot, tampoc se sap ni qui ho va fer ni el perquè. La valenciana, de 34 anys, havia desaparegut el passat 2 de juliol. El seu marit havia denunciat que dos homes armats l'havien segrestat en una carretera de Tamaulipas, al nord de Mèxic. La família de Pilar Garrido va publicar una carta digital a través de Youtube on demanava als segrestadors que alliberessin la jove valenciana.

Les autoritats mexicanes van comprovar que la família s'havia allotjat a l'hotel on deia el Jorge, el marit de la víctima. També van corroborar que el dia que va desaparèixer la parella havia dinat al restaurant Magui's i que cap allà les 17.00 hores van agafar el cotxe. La família de la Pilar, que viu en un poble de València, assumia des del principi la hipòtesi del segrest i esperaven que els hi demanessin una suma de diners pel seu rescat. Tot i això, dies després de denunciar-se la desaparició, un mitjà de comunicació va publicar que la policia mexicana havia trobat sang al cotxe familiar. Convertint d'aquesta manera el marit Jorge en principal sospitós per a l'opinió pública. 

 

Malgrat això, la família mai ha sospitat de Jorge Fernández, i les autoritats mexicanes van desmentir la troballa de sang i van negar que el marit fos en cap cas sospitós. Segons el govern mexicà, entre 80 i 100 funcionaris de la Policia Federal de Tamaulipas han participat en la recerca en deu operatius que s'han realitzat durant les gairebé cinc setmanes de cerca. 

 

El president de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig, va rebre els familiars de Pilar Garrido durant aquestes setmanes de recerca.Comentaris

envia el comentari