Les dades del telèfon de Diana Quer no contenen informació rellevant per al cas

Els agents de la Guàrdia Civil que investiguen la desaparició no han trobat la comprometedora fotografia que esperaven trobar al telèfon

Diana Quer amb la seva germana en una foto d'arxiu | Cedida

Els agents del SECRIM (Servei de Criminalística de la Guàrdia Civil) no han trobat la imatge al mòbil de Diana Quer que busquen des del gener i que podria ser clau per localitzar-la. Després d'aconseguir desbloquejar el telèfon de la jove i bolcar les dades a una memòria portàtil, segons informa 'El Confidencial Digital', la informació aconseguida no ha pogut aportar cap dada rellevant per poder continuar amb la cerca de la jove desapareguda. Tot i que això podria suposar un cop dur per al cas, els investigadors encara no volen descartar la possibilitat de trobar informació útil durant la inspecció, ja que realitzaran una segona anàlisi més exhaustiva amb la finalitat de trobar alguna pista que pugui resultar rellevant per al cas.

A principis d'enguany, la Guàrdia Civil ha centrat gran part de la recerca a intentar extreure informació per al cas a partir de la que conté el telèfon de Diana Quer, un iPhone 6 de color blanc que van aconseguir encendre després d'esbrinar, gràcies a la companyia telefònica, el codi PIN de la targeta SIM de la jove. Anteriorment, també van haver d'aconseguir les peces que contenien la informació per instal·lar-les en un altre dispositiu de les mateixes característiques. Quan van aconseguir desbloquejar-ho, es va saber que l'havien intentat desbloquejar fins a set vegades.

Diana López, mare de Diana Quer | Cedida

 

Després de diverses recerques, els agents del SECRIM van considerar la possibilitat que a l'interior del telèfon hi hagués alguna fotografia on aparegués el responsable de la desaparició de Diana. Per poder recuperar les dades, van recórrer a una empresa israeliana anomenada Cellebrite que va aconseguir esbrinar les sis xifres del codi per desbloquejar el telèfon, una operació que ha tingut un cost de 2.000 euros. Després d'aconseguir accedir a la informació, la mare de la jove va assegurar que tenia «l'esperança que es pogués treure nova informació a través del telèfon». De moment, el cas torna a quedar a l'espera.


Comentaris

envia el comentari