Les monitores acusades de la mort de la nena d'Olot diuen que van mirar a la piscina abans de marxar

La víctima va morir el 19 de maig, a la piscina municipal de Ripoll

El pare de la víctima reivindicant explicacions | Cedida

El cas de la nena ofegada a Olot és un dels més tràgics de les últimes setmanes. El cas segueix sent investigat per la policia i avança lentament. Les quatre encarregades de la canalla que actualment estan sent investigades per un delicte d'homicidi imprudent, és a dir per una mort conseqüència d'una negligència, han defensat que van mirar a la piscina abans de marxar amb els nens. Segons les seves declaracions, no entenen com va produir-se la mort, en el lapse de temps compres entre que marxaven i s'adonaven que «sobrava un barnús i unes sabatilles», i insisteixen en el fet que elles van tractar d'assegurar-se que no quedava cap nen dins la piscina. Les causes que podrien, en cas que fos cert, explicar aquest fenomen s'atribuirien a un efecte òptic anomenat efecte mirall. Aquest efecte fa al·lusió al reflex que es crea en la part alta de la piscina i que, suposadament, dificultaria que és veies amb nitidesa el que pogués haver-hi en les seves profunditats. Tot i així, molts defensen que això no és excusa, ja que hi havia monitors de sobres com per a assegurar-se i, fixant-s'hi bé, l'efecte òptic es pot superar i es pot veure el que hi ha o no al fons de la piscina.

  

  

Una de les imputades | Diari de Girona

 

El cas està sent controvertit degut a la mala gestió dels implicats: la defensa insisteix a parlar d'accident en comptes de negligència, ja que, insisteix, les tasques del grup eren comunals i era perfectament possible que es produïssin petits moments en què la situació els superes i no poguessin prestar-li la deguda atenció a tots. No obstant això, l'acusació raona que, tampoc s'han introduït canvis en el sistema després de la mort de la petita, ni s'ha reforçat la situació afegint nous socorristes. L'acusació a més recalca que les acusades s'han limitat a respondre a les preguntes dels seus advocats i s'han negat a respondre a les altres parts, el que per una banda dificulta la resolució judicial i, per l'altre, contribueix a afectar a la imatge d'innocència que pretenen donar. «Ho posem en relleu perquè, d'alguna manera, s'han negat a respondre les preguntes que tenien els pares de la nena», deia Monguilod, l'advocat de l'acusació. Conseqüència de la seva parca declaració, el jutjat d'instrucció únic de Ripoll segueix mantenint que les quatre monitores i el director han de seguir sent investigats per un delicte d'homicidi per imprudència greu. Seguint en aquesta línia, doncs, es faran més diligències i proves per tal d'esclarir els fets i si realment es va cometre la negligència.

El lloc on es va produir l'incident | Cedida

 

«No hi ha una negligència, i molt menys una de greu, de les persones que defensem, crec que van actuar amb total correcció» ha sigut la resposta de Francesc Jufresa, advocat de tres dels imputats. Respecte al cas, s'ha de recordar que els investigats havien de declarar el passat 30 de maig però, després que les diverses parts ho negociessin, es va ajornar. Els implicats i la part agreujada volien esperar a tenir accés als manuscrits de les diligències, el que ha motivat que la data de la vista canviï. Pel que fa a l'ofegament: es va produir el 19 de maig, quarts de dotze del migdia. La víctima devia estar assistida per cinc professors i quatre monitors, però van resultar insuficients, inclús tenint tots la titulació de socorristes.


Comentaris

envia el comentari