Les morts per grip a Barcelona superen les previsions dels experts

Els nens d'entre zero i quatre anys són els que tenen més probabilitats de patir la malaltia

La grip ha causat més morts de les que s'esperava a Barcelona aquest any | Arxiu

L'epidèmia de la grip ha arribat enguany amb molta força i abans del previst. A Catalunya, com a altres comunitats autònomes de l'Estat, la gran afluència de gent que pateix aquesta malaltia ha desbordat els hospitals. La falta de personal i de llits per als pacients s'ha traduït en llargues cues d'espera per ser atesos i per ingressar en alguna de les habitacions en els casos més greus.

  

  

Els efectes que està tenint la grip també són superiors als que esperaven els experts. Segons dades de l'Agència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya, que analitzen el període d'activitat gripal a Catalunya, els indicadors de mortalitat són extremadament alts. Una situació que podria empitjorar durant els pròxims dies, en què s'espera que hi haurà un augment considerable de nous casos de grip coincidint amb l'onada de fred que arribarà durant el cap de setmana.

L'estudi realitzat per la Generalitat també ha revelat que el nombre de persones que han estat ateses per grip està sent superior en comparació amb els darrers dos anys. Pel que fa als que més pateixen la malaltia, la taxa més alta es troba en els nens d'entre zero i quatre anys, que és de 800 per cada 100.000 habitants.


Comentaris

envia el comentari