YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Les paparres infectades amb la febre del Congo-Crimea arriben a Espanya

Segons un estudi, no es descarta l'aparició de nous casos

Febre hemorràgica, la febre del Congo-Crimea | cedida

El Ministeri de Sanitat va publicar fa uns dies un informe sobre la febre hemorràgica del virus Crimea-Congo a Espanya. Aquesta febre, segons 'El Correo de Pozuelo', és la conseqüència de l'aparició del primer cas autòcton d'aquesta malaltia l'agost del 2016, en què una pacient de Vallecas, Madrid, va morir i va contagiar una infermera que l'havia atès. La febre es transmet als humans amb la picada de les paparres que estan infectades pel virus.

Es tracta d'una malaltia amb una alta mortalitat en els humans i sol ser pròpia de mamífers herbívors salvatges o domèstics. En mossegar un animal malalt, la paparra ingereix el virus, que es transmet per via sexual entre aquests animals i les femelles infecten també les seves cries. Les paparres «dures» estan distribuïdes arreu d'Espanya. Segons uns estudis, aquest tipus de paparres infectades es troben a Càceres, Toledo, Àvila i a Madrid.

Actualment, la probabilitat a Espanya que els humans s'infectin és baixa, però no es pot descartar que apareguin nous casos, ja que les condicions per a la proliferació d'aquesta espècie són les més adequades. A més, es preveu que l'extensió del virus serà cada vegada més gran. Es recomana, doncs, ser previsors quan anem al camp i utilitzar repel·lents de paparres i roba que cobreixi bé el cos.


Comentaris

envia el comentari