IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'estafa amb el canvi en monedes de dos euros s'estén al nostre país

Policia i Guàrdia Civil adverteixen de l'engany que afecta els comerciants

Moneda de dos euros espanyols commemoratius | Excite

El programa 'Crónica Cuatro' ha volgut obrir-nos els ulls davant una estafa que cada vegada s'està estenent més entre la població del nostre país. Cada vegada hi ha més monedes falses en circulació, sobretot de dos euros. La majoria resulten ser d'altres països i s'assemblen molt a les nostres: el seu pes, la seva grandària, el material i el disseny són gairebé idèntics, i això fa que no ens hi fixem gaire i les guardem sense pensar.

El problema és que aquestes monedes tenen un valor molt més baix si les canviem al mercat, per això al programa de Cuatro ha provat en diferents establiments si s'adonaven del canvi: ferreteries, perfumeries, quioscs i farmàcies, tots van guardar sense mirar la moneda de dos euros falsa que els oferia la presentadora amb una càmera oculta. En explicar després als comerciants el que havia passat, asseguraven que no s'havien adonat, i fins i tot alguns deien que n'haven vist alguna anteriorment.

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil adverteixen de l'estafa de les monedes de curs legal d'altres països que les intenten fer passar per monedes espanyoles i recomanen fixar-se bé quan es rebi el canvi. Les màquines expenedores les detecten fàcilment i ho alerten, encara que en algunes ocasions realment poden passar anys passant de mà en mà sense que ningú s'adoni que no són monedes de dos euros.


Comentaris

envia el comentari