rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

L'Estat espanyol no complia amb la llei europea de control d'explosius durant els atemptats de Barcelona i Cambrils

La Unió Europea va obrir un expedient a l'estat per no supervisar la compra de substàncies per fabricar explosius
Imatge de La Rambla de Barcelona després del trágic succès. | CatalunyaDiari.cat

 

L'Estat espanyol estava incomplint el reglament de precursors d'explosius quan es van produir els atemptats de Barcelona i Cambrils. Segons apunta el diari 'Ara', la normativa europea que porta en vigor des de l'any 2014, obliga a tots els estats membres a disposar d'un organisme encarregat de supervisar les transaccions de les substàncies per crear explosius que puguin resultar perilloses.

 

El reglament és clar: «Es prohibeix posar a disposició dels particulars els materials precursors d'explosius d'ús restringit». Només els poden adquirir persones «que tinguin una llicència que els acrediti» per utilitzar aquests productes de forma professional.

 

Segons Europa, cada estat haurà de «designar una autoritat» a qui els establiments que venen aquests productes puguin «alertar» de les transaccions sospitoses i passar-ne un registre. Aquest organisme ha de vetllar perquè «es compleixi» el reglament, encarregar-se de «difondre'l» i «imposar sancions» en cas d'incompliment.

Cal destacar que en el cas de l'estat espanyol, encara no s'ha desenvolupat el reglament ni tampoc s'ha anomenat un cos específic per realitzar les tasques d'inspecció i sanció. Per aquesta raó, l'any 2016, la Comissió Europea va obrir un procediment d'infracció a l'estat espanyol, entre d'altres països, que no es va tancar fins aquest mes de gener de 2018.

 

Imatge del material que es va trobar la policia a la zona on s'havien vist els terroristes. | CatalunyaDiari.cat

 

La llei es va aprovar el novembre passat

Entre els materials que estan subjectes a aquest control, hi hauria alguns dels que van fer servir els terroristes el passat 17 d'agost a Barcelona i Cambrils com per exemple l'acetona i el peròxid d'hidrogen, per fabricar explosius.

 

Segons apunta la mateixa font d'informació, després del primer avís de la Comunitat Europea, el Congrés va començar a tramitar la llei en aquesta matèria, però durant aquest període es va seguir sense tenir el sistema de sancions exigit. Finalment, la llei es va aprovar el novembre passat, i atribueix aquesta funció a les forces de seguretat de l'Estat i als cossos policials autonòmics.

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris