Muntatge de Francisco Javier Almeida i un cotxe de la Guàrdia Civil

Álex, el nen de 9 anys assassinat per un pederasta a La Rioja: el prec de la família

Un familiar del petit Álex ha estat contundent davant els mitjans

Aquest dilluns 20 de març començava el judici contra Francisco Javier Almeida després d'assassinar el petit Álex, de 9 anys, el 28 d'octubre del 2021 a Lardero (La Rioja). La família del menor assassinat sap que els dies que transcorreran fins que acabi el judici seran realment «durs».

Ara bé, les paraules de l'oncle avi del nen, Gonzalo Martín, han deixat clar que volen «començar una nova vida» quan passi tot. Així ho ha posat de manifest el portaveu de la família des que va tenir lloc l'assassinat del petit Álex fa un any i mig.

Fins ara, els pares no han fet cap mena de manifestació sobre el pederasta que va assassinar el seu fill. A més, van demanar aquest dilluns no ser gravats pels mitjans que han començat a seguir el judici a l'Audiència Provincial de Logronyo.

Francisco Javier Almeida
Francisco Javier va segrestar i matar un nen de 9 anys. | Cedida

Comença el judici contra l'assassí d'Álex i un familiar fa una petició clara

A més, quant a aquest judici, que s'allargarà dues setmanes, esperen que sigui l'última vegada que vegin l'assassí que va acabar amb la vida del seu fill. Volen que se li imposi una pena exemplar després d'allò que Almeida va fer amb el menor. Esperen que aquest sigui el darrer reincident que estigui lliure a Espanya, ja que recordem que Almeida estava en llibertat condicional des de l'abril del 2020.

Gonzalo Martín ha comparegut davant dels periodistes i ha estat acompanyat per la presidenta de l'associació Clara Campoamor, Blanca Estrella. Recordem que aquesta entitat està fent l'acusació popular al judici. A més, Alicia Redondo, advocada de l'associació i representant de la família, també ha acudit a aquesta primera sessió.

Les acusacions pública, popular i particular han demanat una pena de presó permanent revisable pel delicte d'assassinat i 15 anys de presó per l'agressió sexual.

Gonzalo Martín, familiar d'Álex
Gonzalo Martín ha fet una petició contundent en iniciar-se el judici per l'assassinat d'Álex. | Atresmedia

Gonzalo Martín: «Si hagués estat vigilat, potser no parlaríem d'aquesta situació»

Cal recordar que, des que va començar la instrucció, Almeida no va voler declarar i Gonzalo Martín espera que «ara sí que en pugui parlar». Aquest no s'ha quedat callat, perquè la família d'Álex té «moltes coses a dir-li, però som prudents i esperarem el procés».

Això sí, el que ha demanat Martín és que necessita imperiosament «mirar-lo a la cara». «Avui és un dia molt dur, en què s'ajunten molts nervis i inquietuds. Però també hi ha sentiments trobats perquè suposa un punt final, començar una nova vida sense Álex, encara que estarà als nostres cors», ha dit. A més, espera que «li caigui la pena màxima» i voldria que el seu nebot «en sigui l'últim, perquè no comprenem com podia estar en llibertat i sense cap seguiment. Si hagués estat vigilat, potser no estaríem parlant d'aquesta situació».

Martín ha fet memòria posant sobre la taula que estava en llibertat condicional després d'assassinar una dona a Logronyo cap al 1998. Una dona a qui també va agredir sexualment. «Encara que la major part de la Junta de Tractament de la presó 'El Dueso' va votar en contra del tercer grau, un jutge el va posar al carrer. Creiem que, davant d'això, cal depurar responsabilitats», ha sentenciat.

«Aconseguirem que no surti mai de presó»

L'Associació Clara Campoamor demanarà davant de l'Audiència Nacional les responsabilitats de les persones que van autoritzar que el pederasta estigués en llibertat condicional quan va matar Álex.

«Aconseguirem que no surti mai de la presó», ha estat contundent Estrella davant els periodistes sobre Almeida. Alhora, ha posat en dubte «qui va donar el permís perquè sortís de la presó en llibertat condicional, qui formava la Junta de Tractament i quin jutge la va signar. Quan un jutge diu que un element com aquest té bona conducta, ha de saber quins violadors, assassins i pederastes tenen bona conducta a la presó, fantàstica. I és que allà no hi ha ni dones ni nens», ha sentenciat finalment.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!