L’exparella del presumpte assassí de Xella: «Quan vaig saber que la Vanessa era morta vaig sospitar d’ell»

La jove explica que Rubén M. l'amenaçava i la perseguia durant i després de la relació
La casa on presumptament va tenir lloc l'assassinat de Vanessa Ferrer. | Eduardo Ripoll.

 

«He patit molt amb ell. He arribat a creure que em mataria». Així de contundent s'ha mostrat l’exparella de Rubén M., el presumpte assassí de Vanessa Ferrer. El jove de 21 anys està a l'espera de passar a disposició judicial després de confessar el crim. 

  

Rubén M. va mantenir fins a fa dos anys una relació turmentosa amb una noia menor d'edat, també veïna de Xella, de la qual no revelem el nom per preservar-ne la seva identitat. «Va ser el meu primer amor. Vaig estar amb ell cinc anys, però els dos últims m’hi sentia obligada. M'amenaçava. Em va costar veure que estimar algú no tenia res a veure amb això», relata.

La relació entre tots dos va acabar amb dues denúncies per violència masclista i una ordre d'allunyament que Rubén M. suposadament no va complir. «Em seguia escrivint per snapchat. Sentia que em perseguia. Des que ho vam deixar no he pogut estar tranquil·la. Ell té molta força i es posa molt violent. M'espantava sortir al carrer», explica la jove. A més, afegeix que Rubén M. ni tan sols la deixava anar a l'institut per si podia conèixer algun noi. «No podia anar amb ningú, no podia tenir amics. Sempre em feia sentir culpable».


La mort de la Vanessa ha deixat especialment tocada la menor, ja que eren amigues properes. «Si ell hagués estat a la presó, això no hagués passat. La justícia en té la culpa», assegura. Tant ella com altres íntimes de la jove morta neguen que Vanessa Ferrer i Rubén M. fossin amics íntims. «Eren coneguts», precisen.


 

La nit del crim


La nit de la mort de la Vanessa, Rubén M. hauria demanat presumptament el cotxe a un amic. El vehicle, un Suzuki blau, s'hauria utilitzat per traslladar el cadàver des de la casa de l'agressor a una zona coneguda com la Penya, on es va trobar el cos de la jove. L'amo del cotxe va negar rotundament que conegués les intencions del seu amic i va quedar en llibertat divendres passat després de ser interrogat per la Guàrdia Civil.


En aquests moments la policia investiga si efectivament va haver-hi col·laboració o no per part de l'amo del cotxe. «No sabem si l'amic sabia exactament per a què volia el cotxe», puntualitza el delegat del Govern Juan Carlos Moragues. La policia també està investigant altres persones de l'entorn de la víctima i del detingut per esbrinar si l'agressor «estava sol o acompanyat i si sabien els fets més persones».


El jove tenia antecedents judicials 


A més de denúncies per violència de gènere, Rubén M. també té antecedents per robatori amb violència. El jove va ser sorprès amb el seu grup d'amics quan intentava forçar la persiana d'una ferreteria de Xella, a escassos metres on presumptament va assassinar Vanessa Ferrer. Rubén M. també hauria participat en robatoris a domicilis i hauria sostret el mòbil a un menor edat per regalar-lo a la seva parella. Un jutjat de Xàtiva va obligar el jove a treballs comunitaris a l'Ajuntament de Xella durant un mes.