L'expolicia «assumeix» que va matar la seva cunyada i va apunyalar la dona a Caldes

Tot i així, assegura que no recorda el moment del crim

L'acusat assegura que volia «salvar» el seu matrimoni. | TV3

L'expolicia de Girona «ha assumit» en el judici que el matí del 28 de maig del 2013 va matar la seva cunyada i va apunyalar la seva dona a Caldes de Malavella, però assegura que no recorda res del moment del crim. Antonio Alcaraz, que s'enfronta a 43 anys de presó, ha afirmat que va anar a casa del seu germà per intentar «salvar» el seu matrimoni perquè sospitava que la seva parella, amb qui estava en procés de separació, era allà. A partir d'aquí, el següent record que té és el de la seva dona, malferida amb un tall al coll, demanant-li que la portés a l'hospital. L'home, que en tot moment ha mantingut una actitud prepotent i desafiant, ha negat que culpés la seva cunyada de la ruptura. La dona ha detallat que Alcaraz va cometre el crim a consciència i sense tenir en compte que les seves dues nebodes menors d'edat estaven presenciant l'atac.

Antonio Alcaraz s'ha tornat a asseure al banc dels acusats de l'Audiència de Girona aquest dilluns. En aquesta ocasió, i a diferència del primer judici que el Tribunal Suprem va tombar, l'expolicia no només s'ha limitat a reconèixer els fets, sinó que ha contestat a totes les preguntes del fiscal i de les dues acusacions particulars. L'acusat ha contestat amb tot luxe de detalls les preguntes sobre els dies abans del crim, sobre la relació amb la seva dona amb qui estava en procés de separació i, també, amb la seva cunyada, la víctima mortal. No ha explicat, però, com va perpetrar el crim perquè assegura que té «llacunes» i que no ho recorda.


Segons ha detallat, el 28 de maig del 2013 es va aixecar molt aviat, cap a les cinc de la matinada. Feia tres dies que la seva dona havia marxat de casa, després de dir-li que volia posar punt final al matrimoni. «Vaig pensar que podia estar a quatre cases diferents, d'amigues o de la meva cunyada», ha explicat. Per això, va optar per resseguir els llocs on creia que la podria trobar. «Volia parlar amb ella cara a cara, per intentar salvar el matrimoni», ha afegit. El primer lloc on va anar va ser Caldes de Malavella, a casa del seu germà i de la seva cunyada. Hi va arribar poc després de les set el matí i va estar una hora i mitja palplantat davant l'accés de l'habitatge. Aquell matí duia guants i un 'buff' que li mig tapava la cara perquè, diu, feia fred. A dins al cotxe, hi tenia dos ganivets de grans dimensions i una destral. «Ho volia portar a esmolar», ha justificat.

Alcaraz assegura que l'últim record que té d'aquell matí és el de la porta del garatge obrint-se i ell entrant amb el cotxe. A partir d'aquí, diu que el següent que recorda és tenir la seva dona dreta davant seu, tapant-se una ferida del coll amb les dues mans i demanant-li que la portés a un hospital. L'expolicia ha dit que, amb el pas del temps, «ha assumit» que va ser ell qui va matar la seva cunyada i va intentar degollar la dona però que no ho recorda. L'acusat va conduir a tota velocitat fins a l'hospital Santa Caterina de Salt mentre, afirma, li preguntava a la seva dona si podria aguantar fins a arribar. Al centre hospitalari, li va dir al vigilant de seguretat: «He estat jo, i crec que he matat una altra persona a Caldes». Alcaraz es va quedar a l'hospital fins que el van detenir i ha asseverat que no recorda que cometés l'atac davant les seves dues nebodes, que aleshores tenien 6 i 10 anys: «Només les vaig veure quan pujava al cotxe per marxar cap a l'hospital», ha afegit.Antonio Alcaraz ha mantingut una actitud prepotent i desafiant durant tota la declaració, fet que ha obligat la presidenta el tribunal a intervenir en més d'una ocasió perquè se cenyís a les preguntes. A més, algunes de les seves explicacions han aixecat malestar entre familiars de la víctima que li han dit «rata, ets una rata» o «fill de puta, ja t'atraparé».


Comentaris

envia el comentari