L’home mort en una explosió provocada a Viladecans havia intentat matar un mafiós italià

La investigació suposa una immersió al món del crim organitzat de caràcter internacional
Imatge dels lloc dels fets | Catalunya Diari

 

Una persona ha mort aquest dijous, 30 de novembre, al migdia en una explosió al pàrquing d'un bloc de pisos de Viladecans (Baix Llobregat). Els Mossos d'Esquadra confirmen que l'explosió ha estat provocada i treballen en la hipòtesi que es tractaria d'un homicidi. Segons informa 'El Periódico', la víctima de 45 anys, X.V.P., va intentar assassinar a un cap de la 'Ndranghueta', la màfia que té origen a Calàbria (Itàlia).

 

  

Els fets s'han produït poc després de dos quarts de dotze del migdia al número 6 del carrer Santiago Rossinyol i Prats. La unitat d'investigació criminal dels Mossos d'Esquadra s'ha fet càrrec de la investigació des d'un primer moment.

  

  

 

 

Segons el citat mitjà, l'assassinat frustrat del mafiós, Gabriele Biondo, es va fer a la Costa Brava, concretament a Lloret de Mar el 3 de febrer de 2012. Quan el mafiós conduïa junt amb la seva dona embarassada i el seu fill, de tres anys. Dos homes, al damunt d'una bicicleta, es van apropar al vehicle del mafiós, aprofitant el semàfor, i un d'ells va buidar el carregador.


Tot i que Biondo i els seus familiars van ser ferits, es van recuperar i es van negar a col·laborar amb les autoritats per esbrinar la identitat dels agressors, però tot indica que un d'ells correspon amb l'home mort a l'explosió del pàrquing.

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!

 

El mafiós italià va ser detingut l'any 2015

Per una altra banda, el mitjà també informa que aquest cap de la màfia calabresa va ser detingut l'any 2015, en una operació conjunta de la Guàrdia Civil i la policia italiana. Però tot indica que l'home mort a Viladecans participava de les accions delictives i tenia un grup vinculat al narcotràfic. El seu assassinat senyala a un grup poderós i allunyat d'Espanya.

 

Les autoritats policials catalanes estan augmentant les tasques d'informació, amb la col·laboració d'agents policials estrangers, per resoldre aquest cas que ha provocat una vinculació entre el crim organitzat relacionat amb el narcotràfic i el territori català.