L'home que va matar la seva dona i els fills i que es va suïcidar tenia greus problemes econòmics

El poble de Campo de Criptana, a Ciudad Real, encara està en estat de xoc pels fets

Manuel amb la seva dona i els seus fills | Cedida

  El poble de Campo de Criptana, a Ciudad Real, segueix en estat de xoc després que un dels seus habitants matés la seva dona i els seus dos fills i després se suïcidés. Segons explica ‘El Español’, un veí passejava pel carrer del Convento al voltant de les nou del matí quan va trobar a un home agonitzant a terra. Es tractava de Manuel Bustamante, el conserge de la piscina municipal, que va morir pocs minuts més tard. Van trucar a l'escola on estudiaven els seus fills, i quan els van dir que no hi havien anat, es van disparar totes les alarmes.

Agents de la Guàrdia Civil i la Policia Municipal van entrar al seu domicili i van trobar els cadàvers de la seva esposa i els seus fills, que havien mort asfixiats. A més, la clau de pas del gas estava oberta i l'edifici podia haver arribat a esclatar en qüestió de poc temps si no hi haguessin entrat. De moment, se segueix investigant quins van ser els motius pels quals Manuel va decidir acabar amb la seva família de forma dràstica, encara que tot apunta que podrien ser problemes econòmics.

Alguns veïns del poble expliquen que Manuel sofria greus problemes financers que tractava d'ocultar a la seva família. No obstant això, fa uns anys havia guanyat 150.000 euros a la loteria, però no se sap en què se'ls van gastar. A més del premi, el seu sou com a funcionari tampoc li era suficient per viure i mantenir la seva família, i havia de demanar préstecs a bancs de diners exprés, que li començaven a enviar cartes per exigir-li el pagament dels seus deutes.

Manuel tampoc era un home de caràcter amable. Alguns veïns asseguren que sofria certs trastorns i que tenia «nombrosos tics». Algunes persones que havien anat a la piscina on treballava el descrivien com un home «molt irascible» i explicaven que «sempre estava fent bromes». Malgrat això, mai no havia tingut cap conflicte greu i tampoc no havia estat denunciat per cap episodi de violència de gènere.


Comentaris

envia el comentari