L'Hospital Clínic de Barcelona cobra a una pacient per ser atesa d'urgència

La dona extremenya va acudir per un dolor molt fort en una extremitat

Factura de l'Hospital Clínic de Barcelona | Crónica Global

L'Hospital Clínic de Barcelona va cobrar a una dona d'Extremadura per ser atesa a urgències el passat mes de febrer. La institució va demanar-li 223 euros per atendre-la per un fort dolor en una extremitat, segons informa 'Crónica Global'. Ja és l'onzena vegada que un hospital català factura la visita d'un pacient malgrat que el Govern hagi intentat que l'accés a la sanitat sigui universal. L'Hospital Clínic explica que en el moment en què la pacient va ensenyar la seva targeta sanitària, ells van retornar-li la quantitat que li havien demanat.

La pacient, que ara viu a Barcelona, explica que després de ser examinada i abans de derivar-la, una administrativa li va passar factura. L'extremenya assegura que va pagar perquè tenia un problema i «necessitava solucionar-lo», però que es va sorprendre molt. La denunciant portava en aquell moment el DNI i la targeta sanitària europea caducada i, és per això, que se li va demanar el pagament de l'atenció.

El portaveu de l'Hospital Clínic de Barcelona defensa que al centre «s'atenen a tots els pacients en tots els casos, tinguin o no targeta» però que quan algú no acredita la seva afiliació a la Seguretat Social se li ha de cobrar la visita, i assenyala que és aquest el cas. El portaveu afegeix que «quan la senyora va tornar i va ensenyar la targeta, se li van retornar els diners». 


Comentaris

envia el comentari