IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L’hospital Sant Joan de Déu de Martorell, al límit

L’hospital Sant Joan de Déu de Martorell (Baix Llobregat) es troba immers en el caos. L’epidèmia de la grip i la propagació d’altres malalties respiratòries durant aquesta època de l’any ha desbordat Urgències, on diverses persones esperen durant hores poder ser ateses, així com ser ingressades, un procés que pot allargar-se fins a tres dies. En aquest hospital del Baix Llobregat, una persona va morir de manera sobtada el passat dimarts mentre esperava el seu torn. Segons han confirmat fonts del Comitè d’Empresa de l’hospital a CatalunyaDiari.cat, el pacient va ser atès correctament pel personal sanitari, que malauradament no va poder fer res per la seva vida. Tot i així, apunten que els errors augmenten davant d’una situació de pressió assistencial i de falta de personal com la que es troben.

El Comitè d’Empresa de l’hospital també ha assegurat que el centre mèdic no té la capacitat adequada en relació al volum de gent que atén, problema que s’ha vist agreujat per les retallades que ha patit el sistema sanitari durant els últims anys. Sobre la taula hi ha la promesa del CatSalut de reformar i ampliar el centre, un projecte elaborat però no executat.

El col·lapse de les darreres setmanes és tan greu que també ha comportat que les ambulàncies no puguin deixar els pacients perquè no tenen espai i, en conseqüència, no puguin seguir oferint el seu servei, tal com han denunciat la plataforma Marea Blanca i altres usuaris a les xarxes socials, una situació que Cuatro ha enregistrat en aquest vídeo. En aquest sentit, l’hospital ha hagut de prendre mesures alternatives i obrir àrees de l’edifici com l’antic menjador com a sales d’espera. Des del Comitè d’Empresa del centre mèdic s’ha escrit una carta dirigida a l’alcalde de Martorell i president de la fundació de l’hospital, Xavier Fonollosa, i al conseller de Salut, Toni Comín, que els insta a actuar davant d’aquest problema que ja fa mesos que s’allarga i que ha comportat que l’hospital es trobi en una situació límit.


Comentaris

envia el comentari