Netejar plats

Li clava 30 ganivetades després d'una discussió per no rentar els plats a l'Empordà

«Li va provocar un gran nombre de lesions a pràcticament la totalitat de l'anatomia corporal, algunes especialment doloroses i innecessàries»

Aquest matí s'ha celebrat el judici per un tràgic i surrealista succés el qual va tenir lloc la nit del 10 de juny de l'any 2020 a Palamós, al Baix Empordà

L'acusat i la víctima compartien pis al carrer Dues Palmeres de la localitat i per una discussió de caràcter domèstic, el noi va atacar a la víctima a sang freda provocant-li apunyalaments per tot el cos. 

Per fortuna, gràcies a la bona voluntat d'una veïna i a les indicacions del personal sanitari, la noia no va perdre la vida a causa del terrible succés.

No va netejar el bol de l'amanida

La sentència de la secció tercera de l'Audiència de Girona, de la que ha estat ponent el magistrat Manuel Marcello, recull que cap a les onze de la nit del 10 de juny del 2020 van començar a discutir per una tasca domèstica. 

En concret, la víctima li va retreure que no hagués rentat un bol d'amanida i que volgués sortir al carrer «a aquelles hores, amb l'estat d'alarma existent».

La discussió «va anar pujant d'intensitat» i la víctima el va amenaçar en trucar a la policia i denunciar-lo. Aleshores, l'acusat «va reaccionar clavant-li un cop de puny a l'estómac i fent-la caure al reposabraços del sofà». 

Segons la sentència, va ser en aquest moment quan, «per sorpresa i de manera inesperada», va treure una navalla i la va començar a apunyalar arreu del cos sense fer cas de les súpliques de la víctima dient-li que parés.

«Carinyo, para»

L'Audiència declara provat que, durant l'atac, la víctima va dir en un moment determinat «carinyo, para». Això va fer que l'acusat aturés «la seva acció agressora per un instant breu» i que la dona es pogués desplaçar fins a la zona d'accés al pis.

Tot i que no va poder fugir perquè «la va continuar apunyalant impedint-li que pogués abandonar l'habitatge». «Li va infringir almenys trenta ganivetades, amb el propòsit d'augmentar el dolor físic i psíquic de la víctima», afegeix la sentència.

Finalment, la víctima va poder sortir al replà, on la van socórrer els veïns i van alertar els serveis d'emergències. 

L'acusat va marxar de l'immoble i es va anar a entregar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de la Bisbal. Allà, va reconèixer ser l'autor dels fets i va dir als agents on podien trobar la navalla, la qual havia llançat per la finestra.

Judici
L'acusat es va entregar als Mossos d'Esquadra. | ACN

7 anys de presó

La sala també recull que, tot i deixar la víctima estesa a terra amb vida, l'atac li hauria pogut produir la mort. 

«La prova és concloent. Si no és per l'auxili inicial d'una veïna que, seguint les instruccions del 112 li va fer tap a la zona de l'abdomen i li va ficar els dits a la boca per evitar que es dessagnés, i per l'auxili brindat per les emergències mèdiques, el desenllaç hagués sigut fatal de necessitat».

La sentència li imposa al processat 7 anys i mig de presó i 5 anys de llibertat vigilada i, a més, no es podrà apropar a menys de 500 metres ni comunicar-se amb la víctima durant 10 anys.

En concepte de responsabilitat civil, haurà d'indemnitzar la companya de pis amb 100.000 euros i a l'Institut Català de la Salut amb 54.604,86 per les despeses mèdiques de la víctima.