⚫️ URGENT

Un mosso mata a trets la seva exparella i se suïcida a Terrassa

El líder de «La Manada» cobrarà demà un subsidi de 430 euros al mes

José Ángel Prenda el va demanar en sortir de la presó el passat mes de juny
Miguel Ángel Prenda | EFE

 

La gran majoria de membres de «La Manada» continuen en llibertat en espera que es resolguin les al·legacions. Un d’ells és segurament el més conegut de tots, José Ángel Prenda, considerat per a molts el líder del grup i que va ser condemnat a 9 anys de presó pels fets de San Fermín de 2016.

 

Doncs bé, aquest dilluns tornarà a ser notícia, ja que serà el primer dia que cobri el seu subsidi de 430,27 euros. El Prenda el va demanar en quedar en llibertat el passat 22 de juny i el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social li va concedir el subsidi per alliberats de presó.

 

Una ajuda legal pels que han passat més de sis mesos a la presó

Miguel Ángel Prenda es va passar gairebé dos anys a la presó de Pamplona i ara espera en llibertat la decisió final. L’acusació reclama que siguin condemnats per agressió sexual i no per abusos, fet que comportaria un augment considerable de la pena.

De moment, el que és segur és que cobrarà aquesta ajuda legal i que la pot rebre durant 540 dies, un any i mig. Ara mateix, segons expliquen diversos mitjans, no té feina (tampoc en tenia abans d’entrar a la presó) i viu amb els seus pares a Sevilla.

  

Subsidi denegat per al perruquer del grup

En canvi, Jesús Escudero, un dels altres membres de «La Manada» i que també va ser condemnat a nou anys no ha tingut la mateixa sort. Havia demanat cobrar el subsidi, però li ha estat denegat. L’argument és que Escudero ha de cobrar l’atur, ja que havia treballat de perruquer fora de la presó i dins.

 

Ara mateix es troba sense feina, ja que ha estat acomiadat del negoci familiar al barri de Triana de Sevilla. Segons fonts pròximes a ell, ha recorregut la decisió del Govern espanyol, ja que ara mateix «perd diners. Ha estat teballant de perruquer la presó cobrant el seu mínim i l’atur que li queda és molt petit». La seva intenció, doncs, és cobrar primer el subsidi i després l’atur.

 

El tercer integrant que havia demanat el subsidi és Ánel Boza, que es troba ara mateix a la presó per haver robat unes ulleres de sol d’un centre comercial i lesionar un membre de la seguretat mentre fugia. Tot i això, si quedés en llibertat, podria cobrar el subsidi, ja que segons fonts de Treball «no tenia ni té treball conegut».