Lídia Garcia, una ferida de l'accident de l'estació de França: «Temíem que es tractés d'un atemptat terrorista»

La testimoni assegura que s'han viscut moments de «pànic»

Efectius del SEM, dels Mossos i dels Bombers de Barcelona, al lloc dels fets. | Cedida

Hores després que es produís el xoc d'un tren de Rodalies contra el topall d'una via a l'estació de França que ha causat 54 ferits, comencen a fer-se públics els primers testimonis de l'accident. Lídia Garcia, una de les usuàries de Renfe que es trobava al comboi ha assegurat que quan s'ha produït l'impacte la sensació ha estat «com si hi hagués un terratrèmol». A més, Garcia ha explicat que els minuts immediats al xoc han estat molt tensos i que s'han viscut moments de «pànic» perquè els passatgers temien que es tractés d'un atemptat terrorista. «No sabíem si era una bomba o què havia passat i la gent s'ha posat a cridar i s'ha espantat molt», ha afirmat. Per la seva banda, un altre passatger anomenat Javier ha relatat als micròfons d''Espejo Público' que s'han viscut moments de molta tensió «perquè la gent volia sortir, ja que hi havia persones que fins i tot s'havien trencat la cama».

Javier també ha assenyalat que el tren reduïa la velocitat quan arribava a l'estació però «no ha estat suficient». El testimoni també ha indicat que el conductor del tren «ha quedat inconscient a la cabina». Tots dos usuaris han valorat positivament que els serveis mèdics i d'emergències hagin arribat «ràpid» i hagin començat a evacuar els ferits més greus.

Lídia Garcia també ha descrit que els usuaris han xocat amb les parets del tren i alguns han caigut a terra. En aquest sentit diu que en un primer moment «s'han espantat molt» i han sospitat que el sotrac fos a causa «d'una bomba» però indica que a poc a poc s'han anat calmant. «La gent no entenia que passava, ha començat a cridar», comenta la jove que ha afegit que també «hi havia espurnes» dintre el vagó. Així mateix la testimoni ha assenyalat que quan ha mirat al seu voltant ha vist molts ferits «amb talls al cap i a altres llocs». La jove ha patit una ferida al braç.


Comentaris

envia el comentari