L'incendi al Pallars Sobirà ja ha cremat més de 300 hectàrees de pastures

Els mitjans aeris s’han retirat amb la posta de sol

 

L’incendi que va originar-se el passat dissabte en una la zona d’alta muntanya pròxima al poble de Cerbi, situat dins el terme municipal de la Guingueta d’Àneu (Pallars Sobirà) ja ha cremat més de 317 hectàrees, segons les darreres dades d’Agents Rurals. Les dotacions dels Bombers de la Generalitat que han treballat al llarg del dia d’avui en les tasques d’extinció de l’incendi de pastures a la Guingueta d’Àneu, s’han retirat amb l’entrada de l’ocàs.

  

 

 

Els Bombers porten treballant a la zona des del passat dissabte | Bombers de la Generalitat

 

El matí d’aquest dilluns, 31 d’octubre, s’han activat quatre avions d vigilància i atac (AVA) i tres helicòpters, que han traslladat el personal de terra fins al lloc de l’incendi i han donat suport amb descàrregues d’aigua. Així, les tasques d’extinció de la cinquantena d’efectius s’han concentrat a la cua i flancs de l’incendi.

 

L’incendi es troba en un lloc allunyat dels nuclis de població i, per tant, no s’ha realitzat cap desallotjament preventiu. Segons les últimes dades del cos d’Agents Rurals, al cap de l’incendi el foc està aturat i que de les més de 300 hectàrees cremades fins ara, el 40% de la superfície afectada pertany al Parc Natural de l’Alt Pirineu.