L'incendi de Balsareny va ser provocat per «una pila de papers»

Els Mossos d'Esquadra confirmen que no han rebut cap denúncia

L'incendi de Balsareny va ser provocat per «una pila de papers» | Twitter

 

L'incendi que es va produir dissabte, 2 de desembre, en un edifici de Balsareny, a Bages, continua portant polèmica. Després que s'informés que el foc havia estat produït com a conseqüència de l'intent de cremar una bandera espanyola que penjava d'un dels balcons del bloc de pisos, les investigacions extretes pels cossos de seguretat aporten una informació molt diferent.

Com informa el diari 'Ara', els Bombers de la Generalitat han confirmat que van rebre l'avís a les 2.45 d'aquest dissabte, encara que en arribar al lloc dels fets, el foc estava totalment extingit, després de l'ajuda dels veïns, així com dels agents de la Policia Local, els quals van utilitzar un extintor per apagar-lo.

 

De la mateixa manera, els Bombers han confirmat que l'incendi es va produir a causa de la crema «d'una pila de papers», que va generar el fum, afectant l'escala de l'edifici i que una persona resultés intoxicada, de manera lleu. A més, els Mossos d'Esquadra han confirmat que no han rebut cap denúncia dels veïns de l'edifici, però han obert una investigació, de manera independent, per aclarir qui va causar el foc.

La col·laboració de les xarxes

 

 

El recurs de les xarxes socials sempre aporta informació inesperada en qualsevol esdeveniment. En aquest cas, ha estat el compte de  Twitter CNI Catalunya l'encarregat de relacionar l'incendi amb els veïns afectats. D'ells, ha reclamat que denunciessin que es va cremar «casa seva i la seva bandera espanyola», fent referència al fet que la crema es va produir a causa d'uns «papers».

 

A més, els va relacionar amb la «Hermandad de Hermanos Cruzados», un organisme d'extrema dreta. Això ho va aconseguir mitjançant una fotografia extreta d'un compte de Facebook, on es veia a la parella de veïns amb la bandera espanyola en un acte patriòtic. Instants després, el compte d'aquesta xarxa social va ser bloquejat.