ARA MATEIX

🚧 Importants retards de Rodalies al Maresme per un tall a les vies

L'incendi forestal a Mallorca provoca els primers desallotjaments

Des de les 21.30 hores hi ha l'alarma per les flames a Pollença

 

Com a conseqüència de l'incendi forestal que s'està vivint des de les 21.30 hores a Coll de Siller, en el municipi de Pollença, a Mallorca, s'han començat a produir els primers dessallotjaments per garantir la seguretat dels ciutadans. Actualment s'està treballant en l'extinció de l'incedi, que ha passat a ser considerat de Nivell 1, pel que també s'ha hagut de retirar a les persones properes a les flames per la seva seguretat. 

 

Fins a les proximitats de l'incendi s'hi han desplaçat un cap general, un Dtex, dues ames, una brigada i dues autobombes. També s'hi troba el gerent de l'Institut Balear de la Natura, Joan Ramon Villalonga, que s'ha traslladat fins les immediacions per tal de combatre el foc i intentar evitar-lo de la manera més ràpida possible.

 

Missatge de màxima preocupació

La presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha volgut compartir un missatge per tots aquells que es troben treballant en les tasques per acabar amb les flames. «Màxima preocupació i molta força i seny als professionals que treballen per extingir l'incendi», escrivia la representant política, qui s'ha mostrat molt pendent de l'actualitat sobre aquest desastre natural.

 

 

Un dels grans motius pels que la preocupació és màxima és a causa del fenomen meteorològic 'Bruno', el qual està provocant forts impactes de vent a tot el territori espanyol, però en especial a l'illa de Mallorca. Aquest dimecres 27 de desembre i demà dijous són els dies on el perill és més elevat, pel que les estratègies per minimitzar l'impacte de l'incendi són d'alta prioritat.