La Guàrdia Civil ha alertat sobre una nova estafa a caixers automàtics, el 'llaç libanès'

Cada vegada és més habitual a Espanya

El timo del 'lazo libanés' puede hacer perder mucho dinero
L'estafa pot fer perdre molts diners. | Cope

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional resten pendents a les noves estafes que van ideant alguns delinqüents. Estan sempre alerta per avisar als ciutadans sobre possibles nous riscos. Recentment la Guàrdia Civil ha alertat d'una nova estafa molt perillosa que es realitza en els caixers automàtics. Es tracta del ‘llaç libanès’, i en els últims mesos està proliferant a tota Espanya.

Es queden els diners

El truc que utilitzen els delinqüents per obtenir els diners de les víctimes es troba als caixers automàtics dels bancs. Els estafadors adhereixen una barra amb cola a la ranura d'extracció de bitllets d'aquests caixers i s'emporten els diners. La tècnica consisteix en el següent: una persona va a treure diners, com és habitual la màquina l'expulsada a través de la ranura, però és aquí on els estafadors han posat el seu parany. Els diners es queden enrotllats a la barra i el client mai arriba a poder agafar-los.
 

El que passa llavors és que la persona pensa que ha d'haver algun error i probablement vagi a un altre caixer o desisteixi en el seu intent de treure diners. El problema és que realment els diners sí que han estat trets del seu compte.

Al moment en què el client marxa del lloc, els delinqüents aprofiten per agafar els diners. La Guàrdia Civil aconsella, per evitar caure-hi, revisar el millor que es pugui el caixer abans de treure diners, especialment la zona per la qual s'han de retirar els bitllets. També cal estar molt pendent dels comptes.


Comentaris

envia el comentari