IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

❗L'Audiència Nacional absol al major dels Mossos, Josep Lluís Trapero

Els lladres utilitzen ampolles de plàstic per robar un cotxe

Amb aquest truc aconsegueixen que baixis del vehicle per sostreure'l

Sembla que encara que la tecnologia avanci, cada vegada és més fàcil sostreure un vehicle. A les conegudes estafes de cotxes ara cal sumar-li un nou i senzill truc que cada vegada utilitzen més els lladres de cotxes. Es tracta de ni més ni menys que una simple ampolla de plàstic.

Encara que sembli realment increïble per dur a terme la seva operació utilitzen aquest utensili i el situen a la roda davantera de la part dreta del cotxe, tal com explica 'Centímetros Cúbicos'.

Després d'això, quan el conductor arrenca el seu vehicle escolta un soroll realment estrany, que en cap moment pensa que pot ser una ampolla, i davant la preocupació del que li pugui passar al seu automòbil, el propietari baixa a mirar que succeeix. En aquest precís instant, els lladres aprofiten per pujar al vehicle i emportar-se'l en un tancar i obrir d'ulls.

Nous mètodes d'estafa

Cal destacar que aquesta no és l'única forma que utilitzen els lladregots a l'hora de realitzar estafes o robatoris de vehicles. Aquests últims dies s'ha donat a conèixer una estafa molt senzilla però també molt fàcil de caure en ella.

Aprofitant la gran moda dels radars, els estafadors envien un correu electrònic a la víctima que té la signatura de la DGT o, en defecte d'això, de la Guàrdia Civil. En aquest missatge, es notifica a la persona que ha comès una infracció, normalment per excés de velocitat.

El correu per aconseguir major credibilitat, s'afegeixen tot un seguit de logotips, imatges i dades que tracten d'atorgar-li un aire oficial. A més, apareix un enllaç parany en el qual suposadament es trobaria la informació necessària per pagar la multa. Enganyosament, l'enllaç en realitat activa un executable ocult que, en instal·lar-se en el nostre ordinador, comença a recopilar la nostra informació personal.

Una vegada aconsegueixen aquestes dades, com a nombres de comptes, targetes, noms d'usuari i contrasenyes, procedeixen al saqueig dels comptes bancaris. Un sistema que sembla molt innocent, però que moltes persones acaben picant en l'ham. Per molt que la tecnologia avanci, els lladregots no es queden enrere i cada vegada utilitzen més coses perquè caiguem en el seu parany.


Comentaris

envia el comentari