ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma més de 40.000 nous casos de Covid-19 i 492 morts per la malaltia

Llancen ous i salsa de tomàquet al líder d'Hazte Oír a Pallejà

L'organització ultracatòlica havia organitzat un acte de benvinguda no autoritzat per l'Ajuntament del municipi

 
 
El polèmic bus transfòbic d’Hazte Oír ha arribat aquest divendres a Catalunya. Pallejà, a la comarca del Baix Llobregat, era el primer municipi on havia d’aturar-se. Tot i que l’Ajuntament ja havia anunciat que no autoritzava l’acte de benvinguda aquest migdia, l’associació ultracatòlica ha tirat endavant amb la seva programació i n’han sortit molt mal parats. Diverses persones han llançat ous i salsa de tomàquet contra el líder d’Hazte Oír, que ha acabat amb l’esquena tota tacada i ha hagut de marxar sense poder rebre el bus, retingut a Martorell.
Tiren ous i salsa de tomàquet al líder d'HazteOír. | Twitter / @dcruzf

La Generalitat ha obert l'expedient sancionador a l'autobús d'Hazte Oír tan bon punt el vehicle ha entrat aquest divendres al matí a Catalunya. A hores d'ara, els Mossos d'Esquadra han aturat el bus a Martorell per fer-li una inspecció, precisament, arran de l'expedient que ha tirat endavant Acció Social. La policia comprovarà la documentació del vehicle, en revisarà l'estat (com els pneumàtics) i decidirà si l'immobilitza o no. La consellera d'Acció Social, Dolors Bassa, assegura que la multa a què s'enfronta l'entitat pot pujar als 3.000 euros. Bassa diu que l'autobús, tot i haver canviat el lema, ja ha portat «prou polèmica». «En un espai de convivència com Catalunya, on la discriminació ha de tenir tolerància zero, aquest ja és prou motiu per obrir l'expedient sancionador», ha afirmat.

Als voltants de les 14.00 hores, els Mossos d'Esquadra han immobilitzat el vehicle i l'han retirat de la via pública, seguint la mesura cautelar proposada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya:

Paral·lelament, defensors d''Hazte Oír' i del col·lectiu transsexual, que esperaven l'autobús que ha arribat aquest divendres a Catalunya, s'han enfrontat aquest migdia al centre de Barcelona. Els incidents han passat a quarts de dues del migdia, quan una quarantena de persones contràries a aquest bus han tirat pintura i han escridassat una desena de persones de l'organització ultracatòlica que estaven a la Via Laietana. Un d'ells s'ha amagat en un bar i els manifestants contraris a l'autobús han rodejat l'establiment, que ha estat custodiat pels antiavalots dels Mossos d'Esquadra per evitar incidents. Poc després, la policia ha tret l'home amagat a l'interior de l'establiment amb un casc i se l'ha emportat amb un cotxe patrulla, que els defensors del col·lectiu transsexual han atacat amb ous i pintura.


Comentaris

envia el comentari