YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

L'Estat pagará més de 540.000 euros per defensar Llarena a Bèlgica

Ho ha avaçat el ministeri de Justícia espanyol aquest dijous a la tarda | El bufet d'advocats escollit és el Liederke Wolters Waelbroeck Kirpatrick

Pablo Llarena, en una imatge d'arxiu
Pablo Llarena, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

La defensa del jutge Pablo Llarena a Bèlgica costarà un total de 544.982 euros,segons ha avançat el ministeri de Justícia espanyol en un comunicat emès aquest dijous a la tarda. Els diners serviran per contractar el bufet Liederke Wolters Waelbroeck Kirpatrick d'advocats que representaran el magistrat el pròxim 4 de setembre als tribunals. La xifra inclou, segons el govern espanyol, els 450.413,22 euros del bufet, i els 94.568,78 euros d'impostos. 

La primera cita, el 4 de setembre

De fet, és el pròxim 4 de setembre que se celebrarà la vista preliminar, on les diferents parts implicades en el judici tindran l'oportunitat de presentar les al·legacions que considerin necessàries, i el jutge podrà decidir si segueix endavant i tramita la demanda civil, o si la rebutja. El jutge Pablo Llarena no ha d'assistir-hi personalment, sinó que el bufet d'advocats, en contacte permanent amb l'Advocacia de l'Estat, el representarà. 

La defensa de Carles Puigdemont veu difícil guanyar

Fa poc,l'advocat de Carles Puigdemont, impulsor d'aquesta demanda contra Pablo Llarena, va indicar que l'important no és guanyar-la, sinó demostrar que, als seus ulls, Espanya no respecta la separació de poders. «És clar que volem guanyar la demanda, però sabem que és difícil i secundari. El que pretenia la demanda era evidenciar que l'Estat no respecta la presumpció d'innocència», va indicar Jaume Alonso-Cuevillas. «El que passi a partir d'ara és bastant indiferent», va afegir. 

De totes maneres, si el pròxim 4 de setembre el magistrat belga decideix acceptar la demanda i iniciar el judici, la continuació de Pablo Llarena en el Tribunal Suprem perillaria. A la demanda que van presentar Carles Puigdemont i la resta d'exconsellers que es troben a fora del país, es demana una condemna simbòlica d'un euro. 

Però al darrere la intenció és una altra, ja que la Llei Orgànica del Poder Judicial estableix que cap jutge pot tenir un plet pendent amb alguna de les parts del judici. En cas que això passi, el magistrat en qüestió ha d'abstenir-se o serà recusar de la causa que investiga. 


Comentaris

envia el comentari