rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Una parella de Lleida rebrà 134.444 euros després de perdre la seva filla

Un jutjat de Barcelona ha condemnat l'Institut Català de la Salut per una possible mala pràctica professional a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida
L'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, en una imatge d'arxiu | cedida

 

El jutjat de primera instància número 22 de Barcelona ha condemnat l'Institut Català de la Salut (ICS) a indemnitzar amb 134.444 euros una parella, que va perdre la seva filla per una possible mala pràctica professional que va tenir lloc a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida. En concret, segons informa 'Cronica Global', els fets van tenir lloc quan el centre mèdic va decidir no practicar-li una cesària urgent a la dona, embarassada de 37 setmanes. 

 

Va ser enviada a casa en dues ocasions

La dona, a la qual li havien diagnosticat un embaràs de risc, va acudir al mencionat hospital el 14 de juliol de 2015, després de detectar una pujada de tensió, i una disminució dels moviments del seu nadó. Ara bé, després de ser examinada per un equip mèdic, la mare va rebre l'alta. L'endemà, va acudir novament al centre, aquest cop per a un control d'endocrinologia, amb signes de preeclàmpsia, però novament va ser enviada a casa. 

 

Finalment, se li va practicar una cardiotocografia, que va revelar que el cor de la nena ja no bategava, i va ser llavors quan la dona va ser operada d'urgència. Ara bé, els metges no van poder fer res per salvar la vida del nadó. 

 

La dona estava embarassada de 37 setmanes quan va perdre el seu nadó | EFE

 

La sentència encara no és ferma

Segons ha explicat l'advocat encarregat de la defensa de la família, José Aznar Cortijo, la demanda es va presentar en un jutjat de la ciutat de Barcelona perquè és on té la seu l'Institut Català de la Salut (ICS). La sentència, però, encara no és ferma, i per tant podrà ser recorreguda a l'Audiència de Barcelona.

 

La dona que va perdre la seva filla, E.G.S., ha assegurat que està molt agraïda a la plataforma de víctimes de negligències sanitàries Que no pase más, i també al Servei de Suport al Dol de Ponent, que la va atendre els darrers tres anys.