En llibertat el detingut per una agressió sexual múltiple a la Seu d’Urgell

La víctima ha exculpat aquest noi dient que estava durant els fets, però que no hi va participar
En llibertat el jove detingut per presumptament participar en una agressió sexual múltiple | Mossos d'Esquadra

 

En llibertat amb mesures cautelars el detingut per presumptament participar en una agressió sexual múltiple a la Seu d’Urgell. El Jutjat d’Instrucció número 1 així ho ha decidit després que la víctima hagi declarat que el jove, tot i estar present durant els fets, no va participar en els tocaments que li van fer els altres durant la nit del 24 de desembre en una discoteca de la capital de l’Alt Urgell.

 

La Fiscalia havia demanat tot un seguit de mesures cautelars que la jutgessa ha acordat, entre les quals es troben que el jove no podrà apropar-se ni comunicar-se amb la víctima per cap via i no podrà sortir del territori. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en un comunicat aquest dimecres, a més a més, li han retirat el passaport i s’haurà de presentar cada primer de mes davant l’autoritat judicial.

 

Estava present, però no va participar en els tocaments

La jove de 19 anys va interposar la denúncia el dia 28, després que un grup de sis nois l’agredissin sexualment a l'espai d'oci nocturn La Murga la nit del 24 de desembre. Els Mossos d’Esquadra van detenir un dels presumptes culpables, però el mateix dia va quedar en llibertat amb mesures cautelars.

 

Els Mossos el van detenir, però el mateix dia va quedar en llibertat | Twitter

 

Segons el Jutjat d’Instrucció 1, que estava de guàrdia i ara el cas continua en mans del Jutjat número 2, la noia va reconèixer tres dels sis agressors que li van fer tocaments al lavabo de dones de la discoteca. Tanmateix, sobre el detingut va assegurar que estava allà, però en cap moment va participar. Una declaració que va coincidir amb les dels testimonis i la d’ell mateix, ja que va reconèixer estar al local, però va negar rotundament haver intervingut en l'agressió sexual múltiple.

 

Per la seva part, l’advocat de la defensa va oposar-se a les mesures cautelars acordades per la Fiscalia, ja que considera que prohibir que el jove surti del territori espanyol i retirar-li el passaport és una mesura desproporcionada. Sobretot tenint en compte que el municipi de la Seu d’Urgell es troba molt a prop d'Andorra i és habitual anar i tornar del país veí.