IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Llibertat amb càrrecs per al titular de l'escopeta amb què es va cometre el crim d'Aspa

Durant el judici, l'home ha declarat que es va descuidar l'arma dos dies abans al vehicle de l'autor confés dels fets i reconeix que no va pagar res per l'escopeta

El titular de l'arma amb què es va cometre el crim d'Aspa, en què van perdre la vida dos agents rurals, ha declarat aquest dilluns davant el jutjat d'instrucció número 4 de Lleida que dos dies abans dels fets es va descuidar l'escopeta al vehicle de l'autor confés del crim, quan van anar junts a un vedat de caça. En aquest sentit, ha explicat que quan se'n va adonar, passada una mitja hora, el va trucar per telèfon diversos cops i li va enviar missatges de WhatsApp per reclamar-li el retorn de l'escopeta, petició que no va respondre el seu company.

Altrament, ha reconegut que no va pagar res a l'autor confés del crim després que aquest li cedís l'escopeta i que era coneixedor que el seu company no disposava de la llicència d'armes necessària per seguir-la tenint. Segons l'advocat de les famílies dels dos agents rurals morts, Pau Simarro, la declaració del titular de l'arma ha estat «confusa» a l'hora d'explicar perquè va posar l'escopeta al seu nom —juntament amb altres dues armes— i ho ha atribuït a una voluntat «d'intentar encobrir» l'autor confés dels fets. Després de declarar, el titular de l'arma ha quedat en llibertat amb càrrecs com a presumpte cooperador necessari en un delicte de tinença il·lícita d'armes. La Guàrdia Civil li ha imposat una sanció i li ha retirat totes les armes que tenia al seu nom.


Comentaris

envia el comentari