IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Llibertat amb càrrecs per tots els detinguts de l'operació Estela per les subvencions de la Diputació

Els cinc principals detinguts per la Policia Nacional han quedat en llibertat després de ser posats a disposició del jutge

Terradellas, acompanyat del seu advocat, sortint de la Ciutat de la Justícia.
Terradellas, acompanyat del seu advocat, sortint de la Ciutat de la Justícia. | Guillem RS

El jutge Joaquin Aguirre, magistrat que porta el cas de les subvencions fraudulentes de la Diputació de Barcelona, ha deixat en llibertat amb càrrecs i sense mesures cautelars als cinc principals detinguts aquest matí, divendres 25 de maig. Joan Carles Garcia Cañizares, alcalde de Tordera; Jordi Castells, subdirector general de Cooperació Local de la Generalitat; Jonathan Jorba, cap de l'Oficina de Cooperació de la Diputació; el reusenc Víctor Terradelles, president de la fundació CATmón; i Joaquim Ferrer, exdirectiu de Pimec, s'han acollit al seu dret a no declarar i posteriorment els jutges els ha deixat marxar cap a casa. Abans de la una del migdia han anat sortint acompanyats dels seus advocats. Havien passat la nit a la comissaria de la Policia Nacional a la Verneda.

Eren cinc dels trenta detinguts que ahir va fer la policia durant les entrades i escorcolls en diversos punts de Catalunya per explotar una investigació que feia un any que durava contra un presumpte entramat criminal que es dedicava a rebre subvencions de la Diputació de Barcelona de manera irregular.

Subvencions irregulars eren per països en desenvolupament

Les subvencions presumptament fraudulentes eren en matèria de cooperació al desenvolupament amb països d'Amèrica Llatina, Marroc i Bòsnia, entre d'altres, des de la Diputació de Barcelona mitjançant un seguit d'entitats, i van ser atorgades entre els anys 2012 i 2015. El president de la Diputació de llavors, Salvador Esteve, també va ser detingut. Els altres detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar per la comissaria de la policia de la Verneda.

El jutge volia més documentació

Els cinc imputats que han comparegut davant del jutge avui estan imputats, igual que la resta dels investigats en aquest cas, per malversació de fons públics, frau de subvencions, negociacions prohibides a funcionaris, falsedat documental i tràfic d'influències. Ara haurà de ser el jutge que analitzi la documentació trobada durant els escorcolls per veure si la causa contra la trentena de detinguts pot avançar o no. Aguirre, en les seves diligències d'entrades i escorcoll, ja avançava que fins al moment no hi havia prou documentació per acreditar delictes i que per això demanava entrar a les seus de les entitats i de la Diputació per recollir documentació.


Comentaris

envia el comentari