ÚLTIMA HORA

🚄 Una avaria entre Sants i Plaça Catalunya provoca retards a les línies R1, R3 i R4

Llibertat amb càrrecs pels pares del presumpte assassí de la Nelea, trobada enterrada a Ulldecona

Van ser detinguts aquest passat dilluns | Se'ls ha imposat mesures cautelars

La Guàrdia Civil amb el detingut per l'assassinat de la seva parella a Vinaròs
Traslladen el detingut per la mort de la seva parella a l'immoble que compartien a Vinaròs | cedida

El titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Vinaròs ha acordat aquest dimecres la llibertat provisional dels pares del jove en presó preventiva des de dilluns passat per la mort de la seva parella, la Nelea. Tanmateix, tots dos segueixen essent investigats per un delicte d'homicidi. El magistrat els ha imposat mesures cautelars, com la prohibició de sortida del territori nacional, la retirada del passaport i compareixences al jutjat els dies 1 i 15 de cada mes, segons la informació del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

El jutge instructor té competències en matèria de violència de gènere i ha decidit prorrogar el secret de les actuacions per la mort de la jove durant un mes. El cadàver de la noia, de 26 anys i nacionalitat moldava, va ser localitzat al municipi d'Ulldecona, a la comarca del Montsià, tot i viure a Vinaròs. 

Possible encobriment dels pares

La detenció dels pares del presumpte assassí, de 22 anys i nacionalitat romanesa, de la Nelea durant el dia d'ahir, va ser causada per la seva suposada implicació en els fets i, durant aquest dimecres al matí, han passat a disposició judicial.

D'altra banda, des de dilluns es va decretar l'ingrés a presó preventiva per al noi, després de trobar el cos de la jove, sense vida, i amb signes de violència i enterrat en un descampat a Ulldecona. El jutjat l'està investigant en una causa declarada secreta per un delicte d'homicidi o assassinat i ha ordenat el seu ingrés a presó preventiva comunicada i sense fiança, segons el TSJCV.

Gairebé 1.000 víctimes mortals per violència de gènere des de 2003

Aquest darrer crim eleva fins a 991 les dones que han estat assassinades i han estat víctimes mortals per violència de gènere. Els fets es van començar a registrar l'any 2003. El 31,8% de les dones que han estat assassinades, eren estrangeres, mentre que només una de les 16 dones que han estat víctimes durant aquest 2019, havien denunciat el seu agressor.

També et pot interessar:

  • El cos de la jove de Vinaròs soterrat a Ulldecona estava esquarterat

  • Més persones detingudes al Montsià per la desaparició d'una noia

  • Troben el cos sense vida de la noia desapareguda a Ulldecona


Comentaris

envia el comentari