En llibertat els dos CDR detinguts per no presentar-se a declarar als jutjats de Puigcerdà

Tots dos estaven citats com a investigats pels delictes de desordres públics i resistència a l'autoritat el passat 21-F

Imatge arxiu Mossos d'Esquadra
Els Mossos d'Esquadra han detingut dos CDR de Cerdanya per no declarar al jutjat de Puigerdà | Cedida

Els dos membres del CDR de Cerdanya, Marçal Rocías i Roger Juvé, detinguts aquest dimarts després de desobeir en dues ocasions la citació dels jutjats de Puigcerdà han quedat en llibertat, segons ha confirmat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Tots dos van ser cridats, l'11 i el 27 de març, com a investigats pels delictes de desordres públics i resistència i desobediència a l'autoritat durant una acció reivindicativa el 21 de febrer passat, jornada de vaga general. Un cop traslladats pels Mossos d'Esquadra a les dependències judicials de la capital cerdana, s'han acollit al seu dret a no declarar, han estat informats de la seva imputació i el magistrat els ha deixat lliures.

Els fets que s'investiguen tenen a veure amb el tall de les carreteres N-152 i N-154 al seu pas per Puigcerdà i en un punt proper a la frontera el 21 de febrer passat. Tots dos membres del CDR de Cerdanya van ser citats a declarar per haver mostrat una «resistència més activa» en el moment en què, poc abans de dos quarts de quatre de la tarda, efectius dels Mossos d'Esquadra van desallotjar-los per normalitzar el trànsit a les vies que havien tallat.

Detinguts aquest matí per no declarar

Els Mossos d'Esquadra havien detingut aquest mateix dimarts a ambdós membres per haver decidit no presentar-se a declarar als jutjats de Puigcerdà, que els havia citat com a investigats pels delictes de desordres públics i resistència i desobediència a l'autoritat durant una acció reivindicativa el 21 de febrer passat, jornada de vaga general.

Dos CDR citats a declarar a Cerdanya
Tots dos membres del CDR de Cerdanya van ser citats a declarar per haver mostrat una «resistència més activa» | Cedida

 

Una altra causa oberta, arxivada als jutjats

Cal recordar que el jutjat d'instrucció 1 de la capital cerdana va arxivar provisionalment el febrer passat la causa oberta contra un altre integrant del CDR de Cerdanya i membre del secretariat nacional de l'ANC, Tomàs Sayes, acusat d'un delicte de manifestació il·legal per una caminada reivindicativa celebrada el 30 de març de 2018 entre Alp i Das.

En aquest cas, Sayes va decidir no presentar-se als jutjats en dues ocasions i, per aquest motiu, va ser detingut a Vilanova i la Geltrú el 7 de febrer passat. Els mossos el van traslladar als jutjats de la capital del Garraf, on el magistrat li va comunicar la seva imputació i, posteriorment, el va deixar en llibertat.


Comentaris

envia el comentari