URGENT

🔴 Caos per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

Llibertat sota fiança de 400.000 euros per a Fèlix Millet

Montull té una fiança de 100.000 euros
Fèlix Millet i Jordi Montull durant el judici | CatalunyaDiari.cat

 

L'Audiència de Barcelona ha decretat llibertat sota fiança de 400.000 euros per a l'expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet, i de 100.000 euros per a la seva mà dreta, Jordi Montull, els quals van ingressar a presó el passat 5 de febrer. 

 

Cal recordar que Millet i Montull van ser condemnats pel saqueig milionari de l'entitat cultural i la seva participació en el pagament de comissions de la constructora Ferrovial a Convergència Democràtica de Catalunya per l'adjudicació d'obres públiques. 

Segons ha informat 'El Periódico', la resolució ha sigut notificada aquest dimecres, 21 de febrer, als advocats defensors pel tribunal de la Secció 10, que va ser el mateix que va dictar la pena per als dos exdirectius de l'auditori i també va acordar que entressin a la presó fins que el Tribunal Suprem resolgués els recursos presentats.

 

 

L'estat de Salut de Millet

El passat 6 de febrer, la germana de Fèlix Millet, Pat Millet, assegurava als mitjans que l'expresident del Palau de la Música «no aguantaria a la presó» a causa del seu mal estat de salut: «Té els ossos molt malament, unes tremolors contínues i fuma molt. Té uns canvis d'humor radicals: passa de mig alegre a posar-se com una fera. Gairebé no menja i no pot caminar».

Decisió sobre Osàcar i Gemma Montull

D'altra banda, també cal recordar que per a la filla de Jordi Montull, Gemma Montull, l'Audiència va decidir retirar-li el passaport, prohibint-li així mateix sortir del país i també s'ordenava que comparegués davant la Justícia un cop al mes. Les mateixes condicions van ser requerides per l'extresorer de CDC, Daniel Osàcar. 

 

D'aquesta manera, el tribunal de l'Audiència Nacional sobre el cas Palau va fer cas a la Fiscalia i va desestimar les al·legacions de la defensa, després que Millet i Montull fossin condemnats a nou anys i vuit mesos i a set anys i mig de presó, respectivament.