Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

L’únic acusat pel crim de Susqueda, Jordi Magentí, en llibertat sense fiança

L'Audiència Provincial ha decretat llibertat amb càrrecs i sense fiança després de no comprar la tesi de la fiscalia | No lliguen les versions, cap rastre del seu ADN i cap relació amb les armes

Jordi Magentí, detingut pels Mossos d'Esquadra
Jordi Magentí, detingut pels Mossos d'Esquadra, ara en llibertat.  | CatalunyaDiari.cat

 

Jordi Magentí, l’home acusat de matar Marc Hernàndez i Paula Mas, de 23 i 21 anys, en el conegut com Crim de Susqueda  ha quedat en llibertat sense fiança per ordre de l'Audiència Provincial de Girona, tal com ha informat aquest 28 de desembre el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Segons les tesis de l’acusació i de la fiscalia, aquest home, que ja havia matat la seva parella fa més de vint anys, és l’autor del crim d’aquests dos joves que van anar d’excursió al pantà de Susqueda, a la comarca de la Selva. Jordi Magentí haurà d'entregar el passaport i no podrà sortir de l'Estat mentre duri la instrucció del cas.

En la interlocutòria, molt dura contra els investigadors, el jutge evidencia algunes irregularitats i fases de la instrucció que no concorden entre les explicacions que fan els investigadors i les que els testimonis expliquen a la policia i també en seu judicial. Fins i tot, el magistrat que signa l’ordre de llibertat amb càrrecs, assegura que cap dels testimonis es posa d’acord en l’origen del soroll dels trets que asseguren que van sentir el dia que, presumptament, Magentí va matar a la jove parella. Tampoc veuen clar que la pedra que va ser trobada a l’interior de la motxilla del jove mort sigui del lloc on la fiscalia creu que és i per tant, resta veracitat a la hipòtesi que fa l’acusació pública.  Els jutges van posant en relleu diverses contradiccions en els informes pericials dels Mossos d’Esquadra que investiguen el crim i també de les versions dels testimonis.

Més persones eren al pantà i no han estat investigades

Pels magistrats, tot i que Magentí sí que era al lloc proper als fets pescant —ell mateix ho va reconèixer—, no està clar que el lloc on ell era fos el lloc del crim, és per això que es decideix deixar-lo en llibertat sense fiança, encara que no se'l lliure, encara, dels càrrecs. Haurà de comparèixer davant del jutge quan sigui requerit, però ho podrà fer dormint fora de la presó des d’avui, quan s’ha fet públic la interlocutòria de l’Audiència Provincial de Girona, que esmena la del jutjat de Santa Coloma de Farners.

Pels magistrats, no s’ha investigat a totes les persones que eren en aquell moment al lloc dels fets i fins i tot obren la porta a que a la zona també hi havia més persones que no han estat controlades pels Mossos durant la investigació i que també podrien haver tingut alguna cosa a veure amb l’assassinat dels dos joves.

Ni ADN de Magentí ni relació amb les armes

Les proves d’ADN que es van fer a Magentí van permetre confirmar que en el cos dels dos joves no hi havia rastres d’ADN del detingut i, fins ara, únic acusat per aquest crim. I en la interlocutòria el jutge també posa en relleu que en l’escorcoll de casa de Magentí es van trobar armes però cap a l’habitació del pare i també destaca que ell ja no vivia en aquell pis, sinó que ho feia el seu fill.

Detingut fa gairebé un any pels Mossos

Jordi Magentí va ser detingut el 26 de febrer de 2017 pels Mossos d’Esquadra i des de llavors que ha estat en presó provisional, fins avui. Durant aquests mesos ha anat canviant de versió, i fins i tot ha acusat al seu fill de ser l’autor del crim. La seva defensa, però, segueix mantenint la seva innocència.