En llibertat sense càrrecs els onze menors no acompanyats detinguts per abusos sexuals a Tarragona

El menor detingut per un delicte d'agressió sexual va quedar en llibertat sense càrrecs en passar pel jutjat

Els menors estaven allotjats al centre d'Acollida La Mercè a Tarragona | Google Maps

 

Els onze menors estrangers no acompanyats (MENA) que van ser detinguts pels Mossos d'Esquadra com a presumptes autors d'un delicte d'abusos sexuals, deu d'ells, i d'agressió sexual, un, a una noia menor d'edat, han quedat en llibertat sense càrrecs.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Sense cap acusació formal contra els menors

Dels onze detinguts, només un va passar a disposició judicial, el qual estava acusat del delicte d'agressió sexual. Els altres deu menors, acusats d'abusos sexuals, van quedar en llibertat, ja que, d'acord amb la Fiscalia, els Mossos d'Esquadra van deixar sense efecte la detenció dels MENA. Tot i això, la policia catalana defensa la detenció dels menors no acompanyats. En aquest sentit, la fiscalia de menors i el jutge de guàrdia, van dictaminar aquesta mesura i s'entén que no hi ha un delicte d'agressió o abús sexual. 

Així doncs, fonts del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies asseguren que els menors es troben en llibertat sense mesures cautelars per Decret de la Fiscalia de Menors en data 29/3/2019. A més, el TASF va activar des del primer moment els protocols d'informació i acompanyament a la presumpta víctima i des de llavors, s'ha fet seguiment del cas, així com estan col·laborant amb Mossos d'Esquadra, Fiscalia i amb el jutjat per tal d'esclarir els fets.

Els fets van succeir al Parc de les Granotes de Tarragona | Ajuntament de Tarragona

 

La víctima s'hauria fugat del centre

La menor d'edat que hauria estat abusada i agredida sexualment per 11 menors no acompanyats, s'hauria fugat aquest passat diumenge, 31 de març, del centre La Mercè, segons explica La Vanguardia. En tornar els menors al centre, aquests la van pressionar i insultar, fins que aquesta va decidir fugar-se.

Tanmateix, el dia que es van produir els fets al parc de les Granotes de Tarragona, la noia s'havia fugat i va tornar un dia després al centre. La directora en saber els fets, va posar-ho en coneixement dels Mossos d'Esquadra.


Comentaris

envia el comentari