ÚLTIMA HORA

🚨 Els sindicats dels Mossos demanen a la Generalitat que convoqui la Junta de Seguretat

ÚLTIMA HORA

🚗 SEAT atura la seva planta de Martorell per la vaga general de demà

Llibertat provisional sota fiança de 60.000 euros per a Marta Rovira

Ho acaba de dir aquest dilluns 19 de febrer
La secretària general d'ERC, Marta Rovira, durant un Consell Nacional del partit | CatalunyaDiari.cat

 

El jutge Pablo Llarena ha decretat llibertat provisional sota fiança de 60.000 euros per a Marta Rovira, després de declarar aquest dilluns, 19 de febrer, al Tribunal Suprem per haver participat en les reunions de la cúpula independentista, i com a presumpta autora dels delictes de rebel·lió, sedició i malversació. 

 

Per la seva banda, la Fiscalia i l'Advocat de l'Estat han demanat a Llarena que decreti llibertat amb fiança per a la secretària general d'ERC. Segons fonts jurídiques, tan la Fiscalia com l'Advocat de l'Estat han deixat a mans del jutge la fixació  de la quantitat d’aquesta possible fiança.

 

D'altra banda, l’acusació popular de VOX ha demanat presó sense fiança per a Rovira. Durant la seva declaració, que ha durat poc més de dues hores, Rovira ha respost les preguntes del jutge, dels fiscals i de la seva defensa, però no les de l'advocat de l'Estat i VOX.

JxCat, ERC i la CUP denuncien la judicialització del procés

El diputat d'Esquerra Republicana de Catalunya, Sergi Sabrià, ha denunciat a les portes del Suprem que es tracta «d'una causa general contra tot l'independentisme». «Ens tornem a trobar aquí una vegada més en el que sens dubte és una causa general contra tot l'independentisme. Ens trobem aquí amb l'esperança que el resultat sigui positiu, però també sabent que els criteris no sempre han estat jurídics i, per tant, pendents de com acabi el dia».

 

Per la seva banda la diputada de la CUP, Mireia Boya, ha assegurat que es tracta d'un «judici polític» i que les proves aportades «no tenen cap tipus de validesa». 

 

«Nosaltres considerem que això és un judici polític perquè processalment i jurídicament no s'aguanta per enlloc. Les proves que ho fonamenten tot, per a nosaltres no tenen cap tipus de validesa ni formalitat. L'atestat de la Guàrdia Civil, que són precisament ells, els que pegaven a la gent a les portes dels col·legis electorals quan defensaven el dret a sufragi, són els de 'a por ellos', és totalment parcial. I per tant, no el podem acceptar de cap de les maneres», ha denunciat Boya.

 

Finalment, el portaveu de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, ha criticat «aquesta anormalitat judicial».  Per Pujol, l'estat de dret ha oblidat l'article 1 de la Constitució, que recull que Espanya és un «estat social i democràtic de dret que propugna com a valors superiors la llibertat, la justícia, la igualtat i el pluralisme polític», per centrar-se «d'una manera embogida» en l'article 2, que recull que la Constitució es fonamenta en la «indissoluble unitat de la nació espanyola, pàtria comuna i indivisible de tots els espanyols», tal com ha informat TV3. 

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris