En llibertat provisional un pare acusat de maltractar brutalment el seu nadó a Lleida

Els fets van tenir lloc l'estiu de 2019, i el jutge no veu risc de fugida

Dos agents dels mossos d'esquadra
El jutjat ha acceptat acordar la llibertat provisional fins que se celebri el judici | Mossos d'esquadra

El jutjat d'instrucció número 1 de Lleida ha acordat deixar en llibertat el pare del nadó, de només dotze dies, maltractat a Lleida, segons ha avançat aquest diumenge el diari 'Segre'. L'home es troba en presó provisional des de mitjans d'agost de 2019 per aquests fets però el jutge ha decidit atendre la petició de la defensa de deixar-lo en llibertat fins que se celebri el judici en considerar que no hi ha risc de fugida.

L'home ja va ser condemnat a nou mesos de presó per maltractament familiar a la dona per uns fets del 3 de juliol de 2018. Tot i que la dona es va negar a declarar al judici, el jutge va considerar provat que l'acusat va colpejar i intentar ofegar la seva parella. 

Imatge d'arxiu dels peus d'un nadó
El nadó ha acabat tenint seqüeles molt importants a causa del brutal maltractament del seu progenitor | Pixabay

El nadó va ingressar en estat greu a l'Hospital de la Vall d'Hebron

L'home es troba a la presó de manera provisional pel presumpte maltractament al seu nadó, uns fets pels quals encara no ha estat jutjat i que van ser posteriors al suposat maltractament a la parella. El nadó va ingressar en estat molt greu a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona el 13 d'agost d'aquest 2019, amb només dotze dies, amb lesions cerebrals, hemorràgies múltiples, hematomes i fractura de clavícula, amb un primer diagnòstic de traumatisme no accidental.

El nadó encara pateix seqüeles molt greus

Després de més de dos mesos ingressat, el nen va rebre l'alta el 25 d'octubre tot i que pateix seqüeles molt greus. Tot i que el pare va negar ser l'autor de les lesions del petit, el jutge va considerar que hi havia prou indicis per considerar-lo el responsable i en va ordenar la presó preventiva per a aquests fets. La mare va quedar en llibertat després de declarar. A tots dos se'ls va retirar la custòdia del nadó, que es troba sota tutela de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) de la Generalitat.


Comentaris

envia el comentari